Trend Kro vil sætte verdensrekord i servering af stegt flæsk og persillesovs

TREND: Snakken om, at udkants Danmark står til afvikling skal ikke ramme Trend. Her er der lys tro på fremtiden og det gode sammenhold i byen gør, at der kan løftes store opgaver.

Værtsparret Gitte og Allan Sørensen ses her foran Trend Kro, som torsdag den 11. august bliver rammen om at sætte verdensrekorden i tilberedning og servering af stegt flæsk med persillesovs.

Guiness rekord i servering af Stegt flæsk 
Derfor satser Trend Kro på, at der torsdag, den 11. august, kan slås en verdensrekord og dermed blive optaget i Guinness Rekordbog. Målet er at samle tusinde mennesker til at spise stegt flæsk den aften.

– Lykkes det, er der ingen tvivl om, at vi er den mindste by i hele verden, som på kortest tid har lavet mad til og bespist så mange gæster med stegt flæsk og persillesovs, siger Trend Kros indehaver Gitte Sørensen.

Telte tredobler faciliteterne.
– En satsning, der er langt fremme og hvor opbakningen fra lokalsamfundet viser sig at være meget stor. De der har hørt om ideen, bryder ud i et stort smil og giver udtryk for, at dét kan vi da ikke gennemføre. Men når vi så fortæller, at vi med opstilling af telte og brug af restauranten kan lave 550 ekstra siddepladser og deler gæsterne op i to hold, at vi udvider køkkenkapaciteten den pågældende aften til det dobbelte, at en nærliggende mark bliver parkeringsplads, at vi har fået tilsagn om mange ekstra hænder til servering og hjælp i køkkenet, så stivner smilet og bliver til en alvors mine, og et tilsagn om, at de også gerne vil give en hånd med, siger krovært Gitte og Allan Sørensen.

Sidste års rekord skal fordobles
– Torsdag aften er blevet en traditionen tro aften med stegt flæsk og persillesovs. Mange, rigtig mange mennesker tager turen ud til os og nyder maden. Sidste år satte vi rekord med 460 portioner stegt flæsk på en aften. Det skete i forbindelse med afviklingen af vort kræmmermarked den anden uge i august. Det antal tror vi på kan mere end fordobles, og vi satser nu på som landets mindste kro i landets mindste by, at sætte verdens største rekord for servering af stegt flæsk og persillesovs. Og målet er vi sikker på at nå, når vi mærker den kæmpe interesse der er for at hjælpe til, og dem der allerede har meddelt, at de kommer til aftenen, lyder det samstemmende fra værtsparret Gitte og Allan Sørensen på Trend Kro.

Folketingsmedlemmer som dommere
– Det bliver en aften, som ikke kommer til at gå i glemmebogen. Der bliver fest og stemning med åbning ved borgmester Knud Kristensen. Folketingsmedlemmerne Pernille Vigsø Bagge, Løgstør, Bjarne Laustsen, Støvring, Flemming Møller Mortensen og Karsten Lauritzen har meldt sig som dommere i konkurrencen om optagelse i Guinness Rekordbog. Flere folketingsmedlemmer er inviteret med i dommerpanelet, og vi venter på deres tilbagemelding.

Sammenhold giver styrke
– Vi vil sørge for festlig modtagelse af gæsterne med hornmusik, så alle sejl vil blive sat til. Plakater, annoncer i aviser og regionalradioer vil omtale arrangementet. Vi vil invitere foreninger, arbejdspladser, campingpladser og mange andre til at møde op til god og billig mad. Det samtidig med, at de er med til at vise, at vi kan stå sammen på landet når det gælder, siger optimisterne Gitte og Allan Sørensen, Trend Kro.

Tilmelding via hjemmeside
– Det første store selskab på 50 personer fra Gendarmen i Aars, har meldt deres ankomst, og mange andre vil følge trop. Det betyder, at vi skal have tjek på tilmeldingerne og har derfor fået lavet det sådan, at tilmelding skal ske på vores hjemmeside. Når man gør det, kommer der straks en bekræftelse på reservationen og oplysninger om, hvor man skal indbetale beløbet for det antal gæster, man tilmelder. Efterfølgende bliver der udsendt nummererede armbånd med en talkupon svarende til det tal, der står på armbåndet. På numrene trækkes der så lod om en række store og gode gevinster, siger Gitte Sørensen, der ser frem til, at skulle beværte de mange gæster, der kommer.

FAKTA:
– Gitte Sørensen står i spidsen for al madlavningen, når der skal sættes Verdensrekord.
– 120 grise må lade livet for, at der bliver flæsk nok til de tusinde gæster, der forventes på Trend Kro til Verdensrekordforsøget.
– Der bliver stegt flæsk, kartofler og persillesovs ad libitum, når Verdensrekordforsøget kører af staben, så der bliver travlhed i køkkenet, når der skal laves mad til tusinde gæster.
– Til en pris på kun kr. 80.00 får gæsterne ud over maden frit valg mellem en vand eller en fadøl, som er inkluderet i prisen. Et korps af tjenere er klar til at betjene de mange gæster, der forventes til verdensrekordforsøget.
– Mange kortklubber, foreninger, campingpladsgæster har tidligere fundet vej til Trend Kro, f.eks. til sidste års markedsaften, hvor der blev sat rekord med 460 gæster. Nu satses der på mere end det dobbelte antal gæster.
– De kender turen på Trend Kro, når det gælder udskæring af flæsk. Men at skære 15.000 skiver ud har man aldrig prøvet før. En arbejdsgang der vil tage en person mindst en uge med ekstra timer hver dag.
– Ovn kapaciteten på Trend Kro bliver mere end firedoblet, når verdensrekordforsøget og optagelsen i Guinness Rekordforsøg gennemføres.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: