Træskibssejlads sejles for 30. gang

HVALPSUND: I mandags lagde de 63 deltagere af dette års udgave af Limfjorden Rundt til i Løgstør inden startskuddet i går morges gik til den 30. udgave af den flotte træskibssejlads.

 I dag vil man igen kunne se træskibene fra den Vesthimmerlandske kyst, når den sidste etape af Limfjorden Rundt sejles fra Fur til Skive. Særligt ved Hvalpsund vil man i tidsrummet fra kl. 11.00 og 1-2 timer frem kunne se de flotte skibe på tæt hold, når de passerer den smalleste passage på ruten, nemlig ved Hvalpsund-Sundsøre.   

Der er sket en stor udvikling i deltagerantallet siden første sejlads i 1988, hvor 6 både for første gang tog turen rundt i fjorden. Af de oprindelige 6 deltagere har 4 af dem været tilmeldt alle forudgående 29 gange, og er også tilmeldt i år.

Så skibene Fulton, Jens Krogh, Hermes og Marilyn Anne kan sammen med selve begivenheden fejre 30 års jubilæum. I alt har ca. 235 forskellige skibe deltaget gennem årene, af disse har 66 kun deltaget én gang.

Der ligger også en stor formidlingsopgave for disse træskibe, der vidner om den store maritime tradition Danmark har, men som nu i sjælden grad bevæger sig ind i Limfjorden.

Skibene er meget forskellige i størrelse – fra det åbne havskib ”Thomas” hvor deltagerne ikke har plads til overnatning om bord, men må sove i telt på havnen, til de største 3 masters skonnerter, med 20-30 deltagere der alle har køjeplads.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: