Tillykke til Hvalpsund

HVALPSUND/VESTHIMMERLAND: På Byrådsmødet forleden havde man projektet ”Hvalpsund mellem havnene” til godkendelse sammen med 2,5 mio. kr, fra områdefornyelsespuljen

– Det er et projekt som der er stor opmærksomhed på i Hvalpsund kan jeg love jer for, lød det fra borgmester Per Bach Laursen(V).

Der var da også stor anerkendelse i Byrådssalen til projektet i Hvalpsund og til den fortsatte udvikling af landsbyer i Vesthimmerland

Fra Kurt Friis (V): – Vi er tre gråhårede mænd og en dame der kan huske at det nok er 20 år siden, at vi begyndte på planerne i Hvalpsund i den gamle Farsø Kommune. Så jeg kan kun glæde mig over, at det nu er blevet en realitet og det bliver ført ud i livet. Tillykke til Hvalpsund!.

Jimmy Støttrup (V). I venstre tænker vi den hele kommune, og den er mere end de fire største byer. Og derfor er det super fantastisk at vi ser en by som Hvalpsund som får sådan et løft. Det er gjort i andre mindre byer også. Når vi taler om befolkningsfald når vi fremskriver vores tal, så skal vi tænke på at halvdelen af kommunens befolkning bor udenfor de største fire byer. Det er vigtigt at vi skaber nogle attraktive landsbymiljøer rundt omkring og at vi understøtter dette fra kommunalt regi. Ellers risikerer vi en snebold i den forkerte retning, så bliver det ekstra fraflytning og forringelse af huspriser i de mindre byer. Hvis vi ikke fastholder attraktive landsbyer, så smitter det af på kommunekassen og så bliver der også færre penge at investere i de fire store byer. Så jeg synes det er super, at vi tænker på de mindre bysamfund og afsætter penge til dem. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: