test

Teaterforening har været på seminar for at booke forestillinger

VESTHIMMERLAND: – Det er søndag. Vi er på vej hjem fra det årlige DT-seminar. Et seminar – eller måske burde det rettere hedde ”messe” eller ”købestævne”, for her sælges og købes der scenekunst/forestillinger i massevis.

Det er Danmarks største ”messe” for præsentationer af nye scenekunstforestillinger, fortæller forperson for Vesthimmerlands Teaterforening, Karen Margrethe Eriksen.

Det er 10. gang, Vesthimmerlands Teaterforening deltager, men alligevel er vi stadig lige imponeret og overvældet af indtryk. Vi har oplevet scener/brudstykker af over halvfjerds scenekunstforestillinger: teater, monologer, dans, ballet, opera, musicals – you name it!

Vi er så fyldte med oplevelser, indtryk, møder med skuespillere, instruktører, teaterdirektører, mennesker, som vi enten kun plejer at se i TV, i biografen eller navne på rulletekster. De er almindelige søde mennesker, ikke ”højrøvede” eller ”selvoptagne”, men ydmyge og hyggelige – helt almindelige mennesker.

Der forestår nu en enorm svær opgave for os tre, der har repræsenteret Vesthimmerlands Teaterforening på seminaret. Der var rigtig mange forestillinger, vi gerne ville købe og vise hjemme i Vesthimmerland, men vi skal være realistiske. For hvor mange forestillinger tror vi, der er publikum til i sæsonen, hvilke forestillinger vil borgerne i Vesthimmerland gerne se og købe billetter til, og hvilke forestillinger, synes vi i bestyrelsen, der bør vises? Skal det være ren underholdning, skal det være debatskabende, skal det være fysisk performance, ja rækken af spørgsmål kan være uendelige.

Over 70 brudstykker fra teaterensembler har Vesthimmerlands Teaterforening skulle vælge imellem til teaterforeningens program 2024. En af de forestillinger der kommer til Vesthimmerland er Figaros ”HMS Pinafore”. Teaterforeningen viste et af de første år forestillingen ”Pinafore” med Figaros. Nu er der en ny version, der passer til 2024 – 2025. Figaros er altid i stand til at forny deres sjove musikalske forestillinger. Så nu kommer de igen!

Inden vi er taget af sted, har vi i bestyrelsen drøftet nogle principper for vores valg af forestillinger. Først og vigtigst er selvfølgelig, at de skal være af høj professionel kvalitet, dernæst gerne forskellige genrer: taleteater, cross-over (en blanding af alle scenekunstgenrer), humoristisk, men også gerne med aktuelle problemstillinger.

Een forestilling er vi dog helt enige om, at vi skal købe med det samme: Svalegangens forestilling: ”Fem kvarter ved 200o”. . Vi beslutter straks at sende materialet om denne forestilling til de bestyrelsesmedlemmer, der ikke deltog i ”Scenekunstkøbestævnet”.

Nu er der gået nogle uger siden, vi kom hjem, og heldigvis melder de øvrige bestyrelsesmedlemmer begejstrede tilbage, så forestillingen er købt!

Efterfølgende har vi fortsat vores drøftelser og foretaget prioriteringer af de øvrige forestillinger. Vi har indhentet yderligere oplysninger, kontaktet evt. samarbejdspartnere, er i gang med at fastlægge spilledatoer, og i begyndelsen af det nye år har vi efter al sandsynlighed et færdigt program klar til offentliggørelse. Så glæd jer!, lyder det fra Karen Margrethe Eriksen

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: