Team Concordia måtte ”nøjes” med 2. plads i Himmerland Rundt

VESTHIMMERLAND: UCI-løbet Himmerland Rundt, blev nøjagtig som ventet, grundet distancen på 208 km og ikke mindst den stærke vind, en hård nyser for rytterne, hvilket kun 41 gennemførende ryttere ud af 98 startende i høj grad vidner om.

Her går starten fra Store Torv i Farsø midtby.

Præsentation af hjemmeholdet Team concordia Forsikring Himmerland, Rytter Marc Hester interviewes og siger: Vi forventer et hårdt cykelløb, og vi er kommet for at vinde.

Der blæste en kold vind inden starten i Farsø, hvilket satte sit præg på antallet af publikum.

Feltet på 2. runde på Søndergade.

Styrt i Søndergade. Rytteren udgik af løbet.

Starten gik fra Store Torv i Farsø, hvor både ryttere og publikum efter en tænderklaprende kold formiddag, så frem til løbets start. Og netop som løbet blev sat i gang tittede forårssolen frem. De første 40 km af løbet foregik på en rundstrækning omkring Farsø. Dermed passerede ryttere og følgevogne starten i Farsø yderligere tre gange inden at ruten gik videre mod Aalestrup, via Svingelbjerg og  Østerbølle.           

Allerede efter blot 10 km, på 2. omgang på rundstrækningen omkring Farsø blev det første angreb sat ind og to ryttere kom afsted, og efter yderligere 10 km rev en gruppe med bl.a. Marc Hester fra hjemmeholdet Team Concordia Forsikring Himmerland, sig fri af feltet, og kørte op til de to ryttere i front. Udbrydergruppen oparbejdede hurtigt et stort forspring, og lå længe i front, men der blev først for alvor kørt væddeløb i feltet, da rytterne ca. halvvejs i løbet kørte ind på de 3 store omgange mod Aars.

Et styrt i feltet og ikke mindst den hårde vind tappede rytterne for kræfter og blev afgørende for løbet og med 80 km igen, blev der rykket så kraftigt, at hovedfeltet blev sprængt fuldstændigt og en gruppe ryttere kørte op til de forreste. Herefter udviklede løbet sig til det rene udskildningsløb, og med under 50 km igen, var der dannet en ny frontgruppe med 15 mand. Med i frontgruppen sad Team Concordia Forsikring Himmerlands Nikola Aistrup sammen med bl.a så stærke ryttere som Michael Reihs, og Angelo Furlan fra Christian Watches Onfone, André Steensen og Sebastian Lander fra Glud & Marstrand – LRØ, Thomas Guldhammer fra Team Tre-for, Jesper Mørkøv fra  J.Jensen – Sandstød samt yderligere et par danske og udenlandske ryttere.

I frontgruppen blev der kørt aggressivt og der blev angrebet på skift, hvilket betød at rytterne en efter en måtte slippe gruppen. Nikola Aistrup var på hjemmebane og kørte et fantastisk løb, og reagerede hurtigt på de angreb der blev sat ind, og med kun ganske få kilometer til mål, blev det tydeligt, at løbet skulle afgøres mellem 3 ryttere, Glud & Marstrand rytteren André Steensen, supersprinteren Angelo Furlan fra Team Christian Watches-Onfone og Team Concordia Forsikring Himmerlands Nikola Aistrup. Med blot en kilometer til mål, lykkedes det André Steensen at slå et lille hul til sine forfølgere og efter et flot løb, at vinde Himmerland Rundt 2012. I kampen om de øvrige podiepladser, lykkedes det på toppen af den brostensbelagte opløbsstrækning på hovedgaden i Aars en stærkt kørende Nikola Aistrup, at henvise supersprinteren Angelo Furlan til løbets 3. plads.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: