test

”Tænk nu hvis jeg var ….”

FARSØ Farsø skoles ADHD afdeling er netop startet med et kunstprojekt, med temaet ” tænk nu hvis jeg var… ”Projektet, som sker i samarbejde med Galleri 14, betegnes af dem selv som et kunstprojekt med store armbevægelser.

Eleverne fra Farsø skoles ADHD afdeling har netop indledt et samarbejde med Galleri 14. Projektet er navngivet ”Tænk nu hvis jeg var …?

– Tænk nu hvis jeg var en astronaut.  Så ville jeg tage min rumraket og flyve til månen, her ville jeg sidde og spise astronaut is og måne grus.  Jeg ville løfte min hånd og vinke til alle jer andre nede på jorden.  I ville kigge op og tænke at månen så anderledes ud, men kun jeg ville vide at det var mig i kunne se. Hvis jeg var astronaut ville mit liv se helt anderledes ud.

Hvem har ikke prøvet at forestille sig at være en anden, og det er med netop dette udgangspunkt børnene skal male, fortæller lærer fra Farsø skole Elisabeth G. Dollerup. Temaet er valgt bredt så børnene ikke bliver bundet i en opgave, men får mulighed for at lade fantasien råde.  Hvert barn får udleveret et stort lærred som skal danne rammen om” læring gennem aktiv deltagelse”. De vil under processen få udleveret forskellige materialer som kan anvendes på lærred, herunder maling, kul, vinduesmaling, polyfylla og hvad de ellers finder på hen af vejen. Det handler om at lade sig rive med, lade sig forundre og lære gennem aktiv deltagelse.  Det fantastiske ved at lave et sådant projekt med børn er deres umiddelbarhed, og det der gør dem til unikke kunstnere er deres evne til at være i processen uden at tænke på produktet. Noget som de fleste voksne kunne lære af.

En del af processen er også at vise børnene andre kunstners værker og kunstformer. Netop derfor er det et rigtigt fint og givende samarbejde skolen har etableret med Galleri 14.

Børnene vil som start på projektet blive vist rundt i Galleri 14, hvor formand for Galleri 14 gruppen, Laila Eskedal forklare om de forskellige værker. Noget som allerede har vækket en spirende interesse og nysgerrighed blandt de mindste. Som afslutning på projektet vil der blive lavet en fernisering af alle børnenes billeder i Galleri 14, hvor forældre og andre interesserede er velkomne.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: