Sur nisse kunne ikke ødelægge julestemningen på Hessel – FOTOS

HVALPSUND: Herregården Hessel har sin egen gårdnisse Laurits. Han bor på herregården hele året og hjælper enten til – eller driller folkene, som han nu er i humør til. 

Men Laurits har ikke haft det så godt i rigtig lang tid. I hvor lang tid kan han ikke huske – særligt efter at julen helt blev aflyst på Hessel sidste år grundet Corona, og det er faktisk problemet. Kort og godt har han mistet julehumøret.

Derfor kunne de besøgene i denne weekend på Hessel, hvor der var inviteret til Hyggelig Jul på Hessel, finde Laurits liggende med ryggen til i en dukkevogn i barnekammeret. Han ville ikke hilse på nogen. Ikke engang hans fætter Nissen Ole, der lystigt dansede og sang om det pyntede juletræ i storstuen ved siden af med børn og voksne. Prikken over i’et var nemlig, at Ole var blevet budt på risengrød, og det var Laurits ikke, selvom det store fad stod klar til den fornærmede nisse i den blå havestue.


Nissen Ole bød adskillige gange om dagen op til sang og dans omkring julestræet i storstuen. 

Børnene blev derfor bedt om at hjælpe Laurits med at finde juleglæden igen. Det blev gjort gennem en sanseleg, hvor der skulle duftes til juledufte, gættes en dyrelyd som var julemandens yndlingsdyr, føles på kogler, julestjerner m.fl. I køkkenet skulle der smages på julekager og juleappelsin og i bagerummet skulle der ses og huskes, hvad der hører julen til.


Der var mange aktiviteter for børn på Hessel, bl.a. bagning af julesmåkager, julehusflid og så selvfølgelig sanselegen, der skulle få Laurits i julehumør igen. 

Nu forlyder det, at julestemningen på Hessel, der ud over de flotte julepyntede stuer også bød på juleboder i laden, julehusflid og bagning for børn i forvalterboligen, gammeldags julepynt og meget, meget andet der høre julen til, har givet Laurits julehumøret tilbage.


I Hessels lade og andre steder på Hessel var der rig mulighed for at købe kranse, julepynt, julelækkerier og meget andet ind til jul. 

Se, det er en rigtig julehistorie, som de mange besøgende til Hyggelig Jul på Hessel selv var med til at skrive.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: