Støtteforening hjælper til med hjerterytmen

FARSØ: Ca. 40 patienter om måneden, hvilket vil sige knap 500 gange om året er der brug for at aflæse patienters hjerterytme for at kunne diagnosticere årsagen til blodpropper, hjerteflimmer, hjertebanken og sågar svimmelhed.

Til at aflæse disse patienters hjerteflimmer har hjertelæge på Farsø Sygehus, Keld Sørensen hidtil haft 7 stk. såkaldte Holter Monitering apparater til rådighed. 

Da patienterne typisk har hjerteslagsaflæseren monteret i en uge, har det betydet ventetid på at låne udstyret og dermed også ventetid på af få stillet sin diagnose.

Derfor har det medicinske afsnit sendt en ansøgning til Støtteforeningen for Farsø Sygehus til indkøb af 2 monitorer til kr. 25.000 stykket. Keld Sørensen har i samme ombæring taget sig den frihed at presse regionens sygehusbudget for en tredje monitor, nu da støtteforeningen havde givet sit tilsagn.

Det vil sige, at man nu er gået fra 7 til 10 monitorer på Farsø Sygehus, som vil give mange patienter vished om hvad de fejler hurtigere end det tidligere har været tilfældet. Behandlingen foregår i langt de fleste tilfælde med medicin.

I dag fandt den officielle overdragelse af de to Holter Monitering apparater til medicinsk afsnit på Farsø Sygehus sted.

Med tak fortalte hjertelæge Keld Sørensen om hvordan apparaterne bruges. Et hjerte slår 100.000- 110.000 slag i døgnet, hvilket vil sige knap 1.mio.slag om ugen. Holter Monitering bruges netop til at registrere disse hjerteslag og ikke mindst uregelmæssigheder, hvilket kan føre frem til en diagnose. Med andre ord kan en uges data fortælle os virkelig meget.

Fra formand for Støtteforeningen for Farsø Sygehus, Chr. Bach Iversen lyder det:

– For støtteforeningen er det en stor glæde, at vi igen har været i stand til at imødekomme en ansøgning om apparatur, som ikke har kunnet anskaffes over det ordinære budget.

Derfor skal der også lyde en tak til vore gode medlemmer – både private og virksomheder, som er dem, der sætter os i stand til rent økonomisk af løfte opgaven.

Vi overdrager derfor med glæde disse to apparater til brug på det medicinske afsnit i forbindelse med undersøgelse og overvågning af hjertepatienter. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: