Store tab blandt de handlende i Farsø

FARSØ: Normalt vil Handelsstandsforeningen i Farsø ikke være glade for en sådan overskrift, men i dette tilfælde tager de nyheden med et stort smil.

En del af deltagerne fra Farsø Handelsstandsforenings hold på morgengåturen. Per Nielsen, Center Radio TV, Jørgen H. Jensen, Kop & Kande, Jens Røschmann, Tøjeksperten, Rasmus Dige, XL-Byg, Gert Viborg, EDC.

De 9 mand fra foreningen har nemlig i forbindelse med konkurrencen ”De sundeste Mænd i Byen” tabt sig tilsammen 24 kilo. Nok til at sikre dem en placering i top tre i konkurrencen, der slutter i slutningen af november.

De er ikke kommet sovende til tabene, for de har samlet meldt sig et vægtstophold efter Små Skridt konceptet på Sundhedscenter Vesthimmerland. Små Skridt er et gruppeforløb, hvor deltagerne får hjælp til at fokusere på løbende at foretage ganske små livsstilsændringer, der bid for bid, skridt for skridt giver et varigt vægttab.

Per Nielsen fra Center Radio TV har som topscorer tabt sig 10 kilo. Han siger om konceptet.

– Det, der kom bag på mig er, at jeg kan tabe mig uden at det koster noget. Jeg skal ikke lide afsavn på en hel masse ting. Det bette kun jeg har lavet om på, det er ikke ret voldsomt. 

Formanden for Handelsstandsforeningen, Jørgen Højrup Jensen fra Kop og Kande er også begejstret for ”Små Skridt”. Han peger dog på, at det kan være svært som selvstændig erhvervsdrivende i en travl hverdag med mange møder at spise sundt og spise ofte. Det er derfor en hjælp at mødes som gruppe, hvor man kan give hinanden gode råd og opbakning. Ofte en drillende form, men altid med et kærligt glimt i øjet.

For sammenhold skal der til. Ud over de kostændringer, de hver især har foretaget, er de fælles om at mødes hver onsdag morgen til en meget rask gåtur på en lille times tid. Det med de vilde løb, det lader de Gert Hosbond fra Sparekassen Farsø om. Gåturen kan alle være med på, selv om tempoet og forbrændingen er høj.

– Jeg kan ikke løbe, fordi jeg har dårlige knæ, siger Per Nielsen, men jeg kan mærke at jeg tager trapperne bedre efter at jeg har tabt mig og efter jeg er begyndt at motionere mere med de her gåture.

Holdet har besluttet, at de vil prøve at få flere af de forretningsdrivende og deres medarbejdere med på morgengåturen. De har indbudt til gåtur fra Rådhuscentret hver onsdag morgen. Håbet er, at der kommer mange flere tab – af den gode slags ,hos de handlende og deres medarbejdere i byen.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: