Stor oplevelse i Thit salen

FARSØ: Formanden for Johannes V. Jensen Museets støtteforening, Jens Munk-Christensen kunne byde velkommen til en stuvende fyldt Thit sal med 145 tilhørere til showet ”Send klovnen ind”.

Alle stole – og flere til, var besat i Thit salen, da Troels Laursen og Samuel Frederiksen fremførte sit show: Send klovnen ind. Showet omhandlede livets små og store spørgsmål og vakte begejstring blandt publikum.

Bag klovneshowet stod sogne- og sygehuspræst Troels Laursen og tidligere skoleinspektør Samuel Frederiksen. Forestillingen er deres andet samarbejde og de to aktører var spændte. De positive forventninger blev indfriet og forestillingen høstede et stort bifald.  

Showet var inddelt i følgende afsnit: ’Send klovnen ind’, Kærligheden og klovnen’, Krigen og klovnen’, ’Døden og klovnen’ og ’Hverdagen og klovnen’. Dermed fremgår, at ’klovnen’ både er munter og vemodig, og som der stod i anmeldelsen: ’ Et show der forfrisker, foreslår nye vinkler på tilværelsen og måske endda kan træffe at finde klovnen frem i tilhørerne selv.

Ind imellem sang publikum med på flere særdeles gode sange, dels forfattet og oversat af til dansk af Samuel Frederiksen.

Troels Laursen fik på en følsom og god måde flettet ind, hvad en sygehuspræsts opgave er.  

Det blev en aften hvor de to ’klovne’ på en munter, men også alvorlig måde gav eksempler på, som de selv siger: – Hvordan man tackler livets genvordigheder – ned og opture, og det man frygter mest.

Af muntre indslag kan nævnes Troels Laursens gengivelse af H.C. Andersens og Johs. V. Jensens forskellige versioner af syn på: ’Hvad fatter gør er altid det rigtige’. Efter det indslag meldte sig spørgsmålet: ’Hvad er kærlighed?’.

Samuel Frederiksens optræden som Klods Hans vakte også stor munterhed.

En af tilhørerne kom med følgende bemærkning efter forestilingen: – Det var et causeri over livets små og store spørgsmål, om klovneri, masker og om det at turde smide masken. Altså en forestilling til eftertanke.          

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: