test

Stor interesse for lokalhistorie

FARSØ: Med over 100 fremmødte i Thit salen til en lokalhistorisk aften, så må man sige, at der er en ganske betydelig interesse for gamle dage i Farsø.

Aftenen bød på billeder og fortælling om byens handelsliv, idrætsliv og tiden som stationsby. Både fortælling og billeder kunne mange nikke genkendende til – og sågar bidrage til med ekstra oplysninger.

Formand for Lokalhistorisk Arkiv for Farsø og Omegn H.P. Sauer glæder sig over den interesse som lokalhistorien har blandt borgerne. Flere arrangementer i arkivet på Torvet 1, på Centertorvet og altså nu også i Thit salen har haft rigtig mange besøgende. Langt flere end vi har turdet håbe på, og de har bidraget med rigtig mange gode oplysninger til arkivet, siger H.P. Sauer, der oplyser at der vil komme flere arrangementer af samme slags.

I disse tider hvor det er svært at finde ”nye” ting, der interesserer folk, så må vi alligevel sige, at vi har gravet noget frem, som folk er blevet bidt af, ligesom vi selv er blevet det siger H.P. Sauer.

Han håber derfor også, at nogle kunne have interesse i at arbejde mere med lokalhistorien. Vi kunne godt bruge nogle flere frivillige kræfter til registrering og ikke mindst til indtastning af oplysninger og indscanning billeder til arkivets hjemmeside og det fælles registreringssystem Arkibas, slutter H.P. Sauer, der siger, at man er meget velkommen til at henvende sig til ham, hvis man kunne tænke sig at give arkivet en hjælpende hånd.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: