Stor aktivitet i 2009 i Røde Kors Farsø

FARSØ: Formand for Røde Kors Farsø, Stinne Pedersen, kunne i sin beretning for 2009 fortælle om et særdeles aktivt år med mange nye initiativer i lokalafdelingen.

I forbindelse med generalforsamlingen i Røde Kors Farsø, lød der også en særlig tak til førstehjælpsinstruktør Olau Holtvind, der i år har 20 års jubilæum som førstehjælpsinstruktør.

– Mirjam Holtvind startede Vågetjenesten i samarbejde med Ældrecenter Højgården i april. 7 damer, der siden er blevet forøget til 12 har gjort et stort stykke arbejde med at gøre tjenesten kendt. Vågetjenesten fungerer nu på plejehjem og i hjemmeplejen indenfor det geografiske område, der svarer til den gamle Farsø kommune. Vågetjenesten kører fint og har en god efterspørgsel, lød det fra Stinne Pedersen. 

Den 1. november overtog Røde Kors Farsø de nye butikslokaler på Nørregade 13. Stinne Pedersen takkede de mange, som har ydet en stor indsats i forbindelse med flytningen, især butiksleder Bodil Jørgensen og hendes hjælpere. De nye lokaler har allerede medført en stigende omsætning i butikken. 

Landsindsamlingen var knap så god, som sidste år, men Røde Kors Farsø er stadig nr. 4 i indsamlet beløb pr. indbygger, i hele Nordjylland. Måske det dårlige vejr på indsamlingsdagen, var årsag til at der var fire indsamlere der ikke kom og samlede ind. Resultatet blev på kr. 41.353.   

I 2009 blev der også uddelt julepakker. Der blev købt ti gavekort a’ kr. 1.000,- til Farsø Handelsstandsforenings butikker, som Vesthimmerlands Kommune var behjælpelig med at fordele.

– En af modtagerne har sågar henvendt sig i butikken for at sige tak, hvilket glædede os meget, sagde Stinne Pedersen videre i sin beretning. 

Hun kunne også fortælle at Nørklerne har fået ny leder nemlig Margit Lassen. Også besøgstjenesten har fået ny leder, nemlig Mette Pedersen i samarbejde med Rosa Rosengren, som hun skal afløse.  

Telefonkæden er derimod blevet nedlagt, da der var for få der brugte den.

Til sommer, den 21. juni, bliver alle frivillige i genbrugsbutikker i hele Nordjylland, inviteret til genbrugsaften i Farsø. Det er Netværk Nord, der arrangerer og det bliver en stor dag for Røde Kors afdelingen i Farsø. Butikken vil naturligvis blive vist frem og derefter følger foredrag og kaffe i sognegården.

Der var genvalg til formand Stinne Pedersen og bestyrelsens øvrige medlemmer som er: Valerie Vestesen, Sanne Poulsen, Lilly Holm Pedersen, Inger Pedersen, Ninna Jensen og Bodil Jørgensen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: