Stigende brændstofpriser rammer også Mary

HVALPSUND: Når færgebestyrelsen i dag har møde, er det for at finde ud af om billetprisen ombord på Færgen Mary næste år skal stige med 5 eller 10%.

Årsagen er naturligvis de stigende brændstofpriser, selvom færgen allerede nu forsøger at optimere brændstofforbruget ved at sejle ved lave omdrejninger.

Men som alle ved med bil, så har brændstofpriserne i år taget et gevaldigt hop opad. Det kan også mærkes på færgens økonomi, hvor man i år har undladt en stigning på billetprisen.

Ud over de forslående stigninger på billetprisen på enten 5 eller 10% i 2023 vil man også spare på reparation og anskaffelser i størrelsesorden på kr. 200.000.

Stigningen i billetprisen er baseret på, at stigningerne ikke medfører mindre billetsalg, da det også er blevet væsentligt dyrere at transportere sig i bil.

Såfremt brændstofpriserne falder i 2023 vil det indvirke positivt på driften, mens en bevarelse af nuværende priser på brændstof kan medføre, at de to ejerkommuner – Vesthimmerland og Skive må ansøges om et ekstraordinært tilskud.

Det er da også Byrådene i de to kommuner, der skal tage den endelige stilling efter drøftelse i Færgebestyrelse, teknisk udvalg og økonomiudvalg.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: