test

Stenalderen vakt til live i Ertebølle

ERTEBØLLE: Ertebølle er kendt over hele verden for sin køkkenmødding og som navnet på den sidste del af jægerstenalderen.

Morten Kutschera viser hvordan man hugger i flint og laver stenalder redskaber.

I denne uge er Ertebølletiden vakt til live på Stenaldercenteret i Ertebølle af den kendte norske arkæolog Morten Kutschera.  

Han har på norsk TV og på mange norske museer lavet rekonstruktioner af Stenalderens redskaber og våben – og han viser, hvordan man bruger dem.

I fredags, hvor der var Stenalderdag på Stenaldercentret viste Morten Kutschera hvordan man hugger flint, og hvad de forskellige flinteting kan bruges til. Desuden viste han, hvordan man laver ild med en ildbue og hvordan man skæfter redskaber.

De besøgende fik også lov til at dekorere træstykker – på samme måde som stenalderfolket gjorde og derved efterligne nogle af Stenalderens meget smukke mønstre.

Endelig fik de besøgende også mulighed for at prøve stenalderfolkets mad, som der var smagsprøver på.

Morten Kutschera er ikke bare dygtig til at rekonstruere Stenalderens redskaber, men også en levende og engageret fortæller, som gerne øste ud af sin store viden om Stenalderen og dens liv.

For dem som ikke nåede at deltage i Stenalderdagen, byder chancen sig stadig, da Morten Kutchera stadig befinder sig på Stenaldercentret i denne uge, hvor man kan opleve ham lave forskellige rekonstruktioner.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: