test

Stenaldercentrets skæbne afgøres i dag

ERTEBØLLE: Selvom Stenaldercentret i Ertebølle kan fortælle nok så meget om Danmarks fortid og egnens ophav, så har centret altid været betragtet som et stedbarn i kommunale øjne.

Økonomiudvalget afgør i dag Stenaldercentrets skæbne.

Stedet blev for 14 år siden stiftet som en selvejende institution ud fra den betragtning, at så måtte stedet da kunne klare sig selv økonomisk. Men sådan går det sjældent med museer og oplevelsescentre, selvom der blev givet en overordentlig stor økonomisk håndsrækning fra Feriefonden, der absolut havde fidus til Stenaldercentret og dets ideer.

Men selv den gavmilde onkel, ønsker at kommunen bidrager til stedet ligesom andre kommuner bidrager til sine lokale attraktioner.

Dette er sket meget modvilligt, hvor det kommunale tilskud gang på gang er blevet efterbevilliget efter en lang og hård kamp fra stedets bestyrelse og støtteforening. De seneste to år har den kommunale kasse været helt og holdent låst for Stenaldercenteret. Kun takket været en ihærdig daglig leder og en støtteforening, der har bidraget med alt for mange frivillige timer, er det lykkedes at holdes stedet kørende. Endog med så stor succes, at besøgsantallet berettiger stedets eksistens.

Stenaldercentret var sidste onsdag på dagsordenen som et lukket punkt i Kultur- og Fritidsudvalget, hvorfor medlemmerne af udvalget ikke har måttet melde ud om punktets konklusion. I morgen er Stenaldercentret igen til debat i Økonomiudvalget. Nu vil politikerne en gang for alle tage stilling til Stenaldercentret og dets betydning for kommunen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: