Spejderparade 4. maj

FARSØ: Med den danske film om Hvidstensgruppen er der kommet fornyet interesse og opmærksomhed omkring besættelsestiden og modstandskampen fra 1940 til 1945.

Traditionen tro er der mindeparade med fanevagt den 4. maj på befrielsesaftenen i mindelunden i Farsø Søanlæg.

I Farsø har man tradition for, at denne del af Danmarkshistorien bliver markeret den 4. maj i Mindelunden foran spejderhuset ved søen.

Her arrangerer de blå spejdere i DDS Farsø en mindeparade med fanevagt, blomsternedlæggelse, sang og tale for at mindes besættelsen og ikke mindst de to lokale frihedskæmpere, og spejdere, Christian Ulrik Hansen og Per Sonne. De tog begge aktiv del i den danske modstandskamp og betalte begge med deres liv.

Efter besættelsen blev der taget initiativ til at bygge et spejderhus og anlægge en mindelund i Farsø, og siden har der været arrangeret mindeparade på befrielsesaftenen den 4. maj.

Dagen falder i år på en helligdag, som også er konfirmationsdag, hvilket har betydet, at spejderne ikke kan stille med alle mand i aften. Man vil dog ikke bryde eller flytte den smukke tradition, så spejdergruppen har valgt at gennemføre arrangementet og håber naturligvis, at der er folk i byen og på egnen som vil møde op og støtte op om mindeparaden.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: