Sparekassen Hornum har uddelt penge til gode, lokale initiativer

HORNUM: I januar måned kunne Sparekassen Hornum fejre 15 års fødselsdag.

Filialchef i Sparekassen Hornum, Brith Laursen, sætter pris på det tætte samarbejde med de lokale foreninger. Her ses hun til venstre, sammen med modtagerne af pengegaver til lokale initiativer; Anna Sørensen og Lis Troelsen fra Værestedet i Hornum, Lasse Rasmussen og John Vigsø fra Hornum IF og Knud Madsen fra Himmerlands Jernbanemuseum og modelbane.

Normalt modtager man fødselsdagsgaver, når man fylder år, men Sparekassen Hornum valgte i stedet at give en gave, nemlig i alt 5.000 kr., som lokale borgere og foreninger kunne søge om til en god aktivitet.

De tre modtagere af en pengegave er Værestedet i Hornum, Hornum IF og Himmerlands Jernbanemuseum og Modelbane.

Værestedet i Hornum har modtaget 2.000 kr. i tilskud til køb af et fjernsyn, som både unge og ældre kan have glæde af.

I Hornum IF’s Klubhus mødes mange børn og unge før og efter fodboldkampene og på træningsaftener. Hornum IF vil bruge gaven på 2.000 kr. til at købe et bord-fodboldspil til klubhusets kantine, så klubhuset fortsat er et attraktivt mødested.  

Jernbanemuseet er indrettet i den tidligere station i Hornum, hvor klubbens medlemmer mødes hver anden onsdag aften og arbejder på såvel museet som modelbanen. Museet arvede i 2003 en modelbane fra 1950’erne på 7 m2. Banen er nu renoveret med nye skinner og sporskifter, og gaven på 1.000 er brugt til køb af et nyt lokomotiv. 

Sparekassens slogan ”Vi sætter ting i sving!” er hermed igen omsat til aktiv handling med støtte og samarbejde om nye, gode initiativer, som mange mennesker får glæde af.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: