Sparekassen Farsø beroliger kunder

FARSØ: Den seneste tid har der været en del omtale af flere lokale banker og sparekasser i pressen.

I sidste uge bragte Dagbladet Børsen en rangliste over danske pengeinstitutter, med særlig fokus på de banker og sparekasser, der havde mindst modstandskraft til at komme igennem finanskrisen.

Sparekassen Farsø var nævnt på denne liste.

– Den megen omtale i medierne af risikoen for at flere banker eller sparekasser vil gå konkurs, har medført kundehenvendelser hos os, udtaler sparekassedirektør Mogens Jensen.

Vores kunder er helt naturligt interesseret i at høre lidt om hvordan det går i Sparekassen, når nu vi ind i mellem er nævnt i medierne, men alle er blevet beroliget. Vores forretning og kundernes penge er ikke i fare, fortsætter Mogens Jensen.

Vi havde besøg af Finanstilsynet i marts 2011, hvor vores udlån, kreditter og solvensbehov blev gennemgået. Besøget er netop afsluttet med en rapport, som vi har offentliggjort på vores hjemmeside. Finanstilsynets gennemgang af vores udlån og kreditter har ikke ændret nævneværdigt ved vores forventninger til resultatet for 1. halvår 2011, ligesom vores solvensbehov og solvens er på samme niveau som pr. 31/12 2010.

De sidste 2 – 3 år har vi arbejdet efter detaljerede planer, der skal føre Sparekassen Farsø sikkert igennem finanskrisen som en selvstændig lokal sparekasse. Den megen uro i øjeblikket giver naturligvis også sparekassen lidt udfordringer, men udfordringerne er ikke større end de løses, beroliger Mogens Jensen.

Igennem 134 år har vi, som en selvstændig lokal sparekasse bakket op om dette lokalsamfund med udvikling og støtte, det agter vi at blive ved med, udtaler Mogens Jensen.

Vi har nogle udfordringer i øjeblikket, som vi arbejder benhårdt på at få løst. Det er en glæde at se, at lokalområdet og vores kunder hjælper os med at få løst disse udfordringer, ved fortsat at bakke op om sparekassen, siger direktør Mogens Jensen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: