Sparekasse fusion er nu en realitet

FARSØ: Repræsentantskaberne i Den Jyske Sparekasse og Sparekassen Farsø besluttede i aften at sammenlægge de to sparekasser. Dette sker efter, at begge bestyrelser igennem nogen tid har undersøgt mulighederne for en eventuel sammenlægning med Den Jyske Sparekasse som den fortsættende.

En fusion er det bedste valg
– Vi har i Sparekassen Farsø arbejdet for at sikre et stærkere kapitalgrundlag for en fornuftig fremadrettet drift, og konklusionen er blevet, at det bedste valg er en fusion med Den Jyske Sparekasse. Den Jyske Sparekasse er en stærk sparekasse med et solidt fundament, der muliggør en sammenlægning til fordel for begge sparekasser. Det glæder mig meget, at det nu er lykkedes, siger Sparekassen Farsøs direktør, Mogens Jensen.

Selvstændig med egen områdedirektør
Sparekassen Farsø bliver et selvstændigt område af Den Jyske Sparekasse med egen områdedirektør, der får ansvaret for den daglige drift og den lokale indsats. I første omgang vil Sparekassen Farsø’s nuværende direktør, Mogens Jensen, påtage sig denne opgave.

Som tidligere udmeldt ønsker Mogens Jensen at gå pension inden for en overskuelig fremtid, hvorfor der skal findes en mere permanent løsning.

– Nu skal vi dog først have fusionen godt overstået, inden jeg lægger mig fast på en endelig dato, udtaler direktør Mogens Jensen.

Fusion til gavn for begge parter
– Med 3 fusioner på 6 år og nu en stor geografisk udstrækning er Den Jyske Sparekasse stadig åben overfor fremtidige fusioner med sparekasser, der tager udgangspunkt i de samme værdier som os. Vi har lært af fusionerne og oplevet, at det kan lykkes på den gode måde, når man tager udgangspunkt i de samme fundamentale værdier. Jeg er overbevist om, at dette også vil være gældende i forhold til fusionen med Sparekassen Farsø, og at fusionen bliver til gavn for begge parter, udtaler Claus E. Petersen, adm. direktør i Den Jyske Sparekasse.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: