Spændende STEM-cafe på VHG

VESTHIMMERLAND: I anledning af Region Nordjyllands projekter om kvindelige rollemodeller og afholdelse af karrieredage inden for STEM-fagene (Science Technology, Engineering and Math), har Vesthimmerlands Gymnasium (VHG) afholdt en mediciner-café, hvor nuværende VHG-elever fra studieretningen ”Sundhed og biotek” mødte tidligere VHG-elever, som uddanner sig og arbejder inden for det medicinske fagområde

Læge Anne Kathrine Sørensen startede arrangementet med et oplæg om hendes uddannelse og karriere. Anne Kathrine er naturvidenskabelig student fra VHG fra 2011.

Hun fortalte, at hun havde haft mange givende og spændende udfordringer under medicinuddannelsen, samt efterfølgende virke som læge på akutmodtagelse, almen praksis og forskellige specialområder. Hendes budskab til eleverne var, at man gerne må have høje forventninger til sig selv, men at hun også havde lært, at det at fejle ikke er noget, man skal lade sig slå ud af, men derimod lære af.

Kvindelige rollemodeller indenfor medicin
Efterfølgende var der en mere uformel rundbordssnak mellem de fremmødte tidligere VHG-elever og de nuværende elever om uddannelse og karriere indenfor det medicinske fagområde. De tidligere elever var Lærke Carøe Pedersen, som læser medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet, Malene Wiborg, som er uddannet læge og arbejder indenfor kræftbehandling på Aalborg Universitetshospital, Sarah Borg Andersen og Mathilde Nielsen, som er medicinstuderende på hhv. Aalborg og Aarhus Universitet, samt søstrene Amalie og Christiane Nørkjær Svendsen. Amalie er læge på Aarhus Universitetshospital med speciale i hormon- og knoglesygdomme, mens Christiane er civilingeniør i biomedicinsk teknologi og arbejder som softwareudvikler for firmaet CapGemini.

Her ses de tidligere VHG elever, der alle i dag uddanner eller arbejder inden for det medicinske fagområde. (fra venstre): Mathilde Nielsen, Anne Kathrine Sørensen, Malene Wiborg, Amalie Nørkjær Svendsen, Christiane Nørkjær Svendsen, Lærke Carøe Pedersen, Sarah Borg Andersen

Alle havde taget forskellige opgaver og cases med fra deres studie eller arbejde, så der var mange spændende drøftelser ved bordene om både genetiske sygdomme, og hvad man konkret skulle gøre, hvis fx en patient kom ind med feber og ondt i halsen eller med en dårlig finger.     

Håber at gentage arrangementet indenfor andre retninger
-Vi er meget tilfredse med mediciner-cafeen, og vi håber at kunne gentage arrangementet. Vi har rigtigt mange tidligere elever af begge køn, især inden for de naturvidenskabelige studieretninger, som er ved at uddanne eller har uddannet sig indenfor det medicinske område. Vi er meget stolte af vores elever, og at vi på VHG har en lille andel i, at der fortsat kan rekrutteres dygtige studerende til det medicinske område, især her i Nordjylland. Vi er også meget rørte over og glade for, at de travle studerende og læger havde afsat tid til at komme forbi deres gamle gymnasium og være gode rollemodeller for de nuværende elever” udtaler Pernille Olesen og Anne Becher, VHG-lærere og arrangører af arrangementet.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: