Spadestik taget til nye boliger i Hvalpsund

HVALPSUND: Mandag morgen blev 1. spadestik – eller snarere de 3 første spadestik, taget til 6 nye boliger på lystbådehavnen i Hvalpsund, opført af Aars Boligforening.

3 spadestik
For de tre spadestik stod først formand for Aars Boligforening Jørn Jensen, dernæst Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen og endelig byrådsmedlem – og ikke mindst borger i Hvalpsund med stort engagement i udviklingen af Hvalpsund, Lars Andresen.

Lokal arbejdsgruppe tog kontakt for 3,5 år siden
Men allerførst fortalte direktør for Aars Boligforening, Brian Larsen om de nye boliger i Hvalpsund.

-For 3,5 år siden da jeg startede i boligforeningen, da gik der ikke ret mange dage før der stod en lokal arbejdsgruppe her fra Hvalpsund og sagde: Vi vil rigtig gerne have nogle boliger i Hvalpsund. Er det ikke noget boligforeningen vil bygge, blev der spurgt. Og det synes vi faktisk var en rigtig god idé. Men når en boligforening skal bygge nye boliger, så tager det altid lidt tid for at få aftaler på plads. Og derfor er jeg glad for at det blev Aars Boligforening der blev valgt til at bygge her i Hvalpsund. Og jeg er også glad for at vi nu endelig er klar til at tage det første spadestik. Aars Boligforening bygger rigtig mange steder i øjeblikket. Ud af de 43 boliger der står klar om lidt i Aars, Gedsted og Vegger er der kun tre der er ledige. Og det har vi det rigtig godt med. Det viser at behovet for almenboliger er der i hele Vesthimmerland. Det kunne være dejligt med denne skønne beliggenhed i Hvalpsund, at det ovenikøbet bliver nye tilflyttere til Vesthimmerland, der flytter ind. Vi tror at dette projekt i Hvalpsund bliver en god succes. Og derfor har vi også allerede sendt en tegning på den gule bygning(Marina). Der synes vi også, at det kunne være oplagt at bygge lidt flere almene boliger, når vi har fået lejet de 6 boliger vi skal til opføre nu.

Udviklingen er i gang i Hvalpsund
Fra formand for Aars Boligforening, Jørn Jensen lød det: – Jeg har set hvad der er sket her i Hvalpsund over de senere år, og jeg vil sige at vi vil gøre vores ypperste for at følge med jer her i Hvalpsund. For det I har lavet ovre omkring havnefronten det ser hammer-godt ud. Det kan I godt være stolte af. Vi forsøger at lægge os i selen og levere noget pænt og ordentligt byggeri.

Borgmester Per Bach Laursen sagde: -Jeg glæder mig til dette byggeri. Det har været mange år undervejs. Det er rigtig det du siger Brian. Fokus på Hvalpsund har været der i mange år fra Byrådets side af. Der er lavet en lokalplan og det er grunden ti,l at vi nu kan bygge her. Og området oppe bagved (Marina – red) er ganske rigtigt klar til at bygge videre på, men det er den investor der kommer med det bedste projekt og byder mest, der får opgaven. Og her mener jeg at Aars Boligforening har budt ind med rigtig gode projekter. Og på kommunens vegne, vil gerne sige tak, fordi I kigger på de mindre samfund, for det har vist sig de senere år, at det kan man godt – og boligerne kan lejes ud.

Kan blive startskuddet til endnu mere spændende boligbyggeri
Lars Andresen sagde: -Tak fordi jeg må komme her i dag for at tage et spadestik til et byggeri i min egen hjemby. Jeg var med i 2013 og 2014 da vi lavede den nye lokalplan for området. Det foregik oppe på Restaurant Marina med 2 borgermøder med inddragelse af hele Hvalpsund og omegn samt forvaltningen. Så det er 8 år siden lokalplanen blev vedtaget i Byrådet, og det er nu vi høster frugterne af det arbejde der blev gjort dengang for at bygge boliger her på havnen. Så det har vi glædet os rigtig meget til. Og det er rigtigt, at jeg har været i røret til Brian en gang imellem for at høre hvad det sker efter at det blev offentliggjort, at der kommer nogle lejligheder hernede. Vi vil gerne åbne for muligheden for, at man kan sælge sit hus eller sin landejendom for at flytte til noget mindre – noget almennyttig. Så vi synes det er en rigtig god ting der sker med disse boliger sammen med en masse andre ting i områdefornyelsen i Hvalpsund. Personligt synes jeg, at det her byggeri godt kan blive startskuddet til noget rigtigt spændende. For hvis det bliver en succes, så gad vide hvad der kan ske af boligbyggeri heromme bagved eller nede på vinteropbevaringspladsen. Der er mange potentialer og muligheder.

Projektet omfatter en træbygning i et-plan, opført som rækkehus, indrettet med 6 stk. 3- værelses lejligheder på hver 90m2, med egen carport.

Står klar til indflytning næste forår
Der er allerede etableret forsyning til de nye boliger på lystbådehavnen i Hvalpsund som får adressen Fjordvej 22, og selve opførelsen går i gang i denne uge. Beboere vil kunne flytte ind i marts/april måned 2023. På det tidpunkt vil omlægningen af Fjordvej bag om Marina også være tilendebragt, således der ikke vil være gennemgående trafik på selve havneområdet, men p-pladserne vil fortsat bestå.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: