Solnedgangsplads på vej

HVALPSUND: Som de fleste ved går solen ned i vest. Netop udsynet til flotte solnedgange har man hele året i Hvalpsund. Solen går ned over Salling – men inden spejler den sine stråler i fjorden ud for Hvalpsund, hvilket giver en helt særlig stemning.

Kyststrækningen byder i forvejen på mange steder hvor man kan slå sig ned nyde solnedgangen, men nu får Hvalpsund i forbindelse med Hvalpsund Strand et særligt trædæk med trappe fremspring, hvor man kan slå sig ned og nyde eller slikke solens stråler.

Solnedgangspladsen er nemlig også tænkt som opholdssted når solen står højt på himlen, for så kan der solbades.

Et tredje formål med solnedgangspladsen bliver også, at der kan afholdes mindre arrangementer såsom fællessang, solnedgangsmusik o.lign.  

Men foreløbigt skal pladsen først bygges.

Solnedgangspladsen i træ opbygges her ved molen. Som det ses vil der både være udsyn til vand, færge og ikke mindst solen

I sidste uge kom pælene der skal holde træplatformen på plads. I næste uge starter selve arbejdet med at bygge platformen, som vi pågå – til og fra – i en måneds tid, da det er kommunen selv der bygger, når der er ledig tid.

Solnedgangspladsen er en del af områdefornyelsen i Hvalpsund. Tidligere i år er der i forbindelse med områdefornyelsen lavet flexparkering ved Strandvejen, udvidelse af legepladsen på Havnepladsen, kystsikring langs Fjordvej som opstart på en strandpromenade mellem havnene m.m., der tager sim start næste år.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: