Søkoncert: Vådt pløre aflyste Medina koncert

Opdateret – FARSØ: Dette års udgave af Søkoncerten, lørdag aften, blev en regnfuld omgang. Regnen generede dog ikke de 1.700 festglade koncertgæster i Farsø Søanlæg udstyret med paraply eller iført regnslag.

Koncerten med Medina måtte afløses grundet at hendes grej ikke kunne komme på scenen på grund af det regnfulde vejr.

Det var rigtig paraply pg gummistøvlevejr. Her er Johnny Madsen på scenen.

Die Herren fik fat i publikum og gav en halv time ekstra, da der blev tumlet back stage med Medinas grej.

Klassens Tykke Dreng holdt i den grad stemningen oppe, Da Medinas aflysing blev kendt, hev Klassens Tykke Dreng publikum på scenen til We are the World, som en trods alt festlig afslutning på koncert aftenen

Koncertaften der startede kl. 18.00  bød på Johnny Madsen, Klassens Tykke Dreng og U2-kopibandet Die Herren, der alle tre bød publikum på fantastiske koncertoplevelser.

Det ville da også have været en uforglemmelig jubilæums koncertaften, hvis det ikke var for at aftenens hovednavn, Medina blev aflyst, og arrangør FUIK’s Venner største mareridt blev til virkelighed.

Medina ankom med 2 lastbiller og 1 tourbus til Farsø ved 21.30 tiden. De store køretøjer var svære at få på plads, da underlaget på koncertpladsen, grundet den store mængde regn sank i. Trods køreplader, hjælp fra traktor og aflæsning af grej foran scenen, lykkedes det ikke at få alt Medina’s omfattende udstyr på plads. Det var konstateringen kl. 23.30, efter flere timers baksen og alle muligheder afprøvet, inklusive omlæsning til en mindre lastbil, gav man fortabt.  Særligt to podier af hver 1,5 ton voldte problemer. De skulle læsses lige på scenen, hvilket ikke var muligt grundet en niveauforskel på ca. 30 cm.        

– Havde det lykkedes os at få de to podier på scenen, ville vi have kunnet gennemført koncerten. Men vi turde ikke bakse mere med det meget dyre udstyr med risiko for erstatning. Desuden ville koncerten være blevet forsinket minimum yderligere en time, fortæller Kim Nyby fra FUIK, der aftenen igennem sammen med resten af holdet fra FUIK’s Venner tog en umenneskelig hård tørn back-stage, sammen med masser af frustrationer.            

Heldigvis fik back-stage, mens det gik aller hårdest for sig, god hjælp til at holde stemningen oppe blandt publikum, efter at både de populære Die Herren havde givet en halv time ekstra på scenen og Klassens Tykke Dreng holdt godt fast i publikum. De gjorde det så fantastisk godt, at det først var kort tid inden meddelelsen om aflysningen, at utålmodigheden blandt publikum begyndte at brede sig.  

– En stor cadeau til Die Herren og Klassens Tykke Dreng. De reddede vores bagdel, mens vi havde andet at tænke på, siger Kim Nyby      

Beslutningen om at aflyse koncerten var en fælles beslutning, fortæller Kim Nyby. Vi forsøgte alt hvad vi kunne. Musikerne var klar, Medina var klar, men det var umuligt at få hendes udstyr klar, fortæller Kim Nyby.

FUIK’s Venner er nu i dialog med bookingbureauet, idet kontrakten ikke tager højde for underlaget.

– Vi var udsat for et så ekstremt vejr med de mange millimeter regn, der faldt lige inden koncertstart og herefter portionsvis hele aftenen igennem, så det endte med at blive et pløre. Det ville have voldt problemer for enhver koncertarrangør, siger Kim Nyby. Vi er meget kede af at koncerten gik i vasken.              

Ud over at Medina koncerten ikke blev gennemført, kommer Søkoncerten også til medføre et meget stort underskud for arrangørerne, fordi kun 1700 havde købt billet. Arrangementet skulle have haft på den anden side af 2.000 koncertgæster for at kunne hænge sammen. Hvor stort underskuddet bliver, vides endnu ikke.

– Lige nu holder vi humøret højt, og håber på, at kunne få mulighed for at afholde en søkoncert igen, slutter Kim Nyby.    

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: