test

Søkoncert får endnu en chance

FARSØ: Der bliver også søkoncert næste år. Det har FUIK’s Venner og FUIK, der står bag søkoncerten, netop besluttet på et evalueringsmøde i sidste uge.

Søkoncerten får en chance mere, da arrangør FUIK’s Venner er overbevist om at det er muligt at drive søkoncert i Farsø, bare det gøres rigtigt og rationelt.

Det sker til trods for, at Søkoncerten i år atter endte ud med et underskud for tredje år i træk. 

Vil ændre i konceptet
– Vi havde ganske vist snakket om at holde en pause, men efter en lang snak på evalueringsmødet i sidste uge gik flertallet ind for, at vi også holder en koncert næste år. Men vi vil ændre i konceptet. Desuden er det nødvendigt, at vi næste år oplever en større opbakning til koncerten, hvis vi skal fortsætte, forklarer formand for FUIK’s venner Anders Jørn Skriver.

Koncerten havde i år 1.400 betalende gæster, hvilket er et par hunderede for få, til at få økonomien til at balancere.  

De to bestyrelser vil til august sætte en dag af til en workshop, for at gå koncert-konceptet grundigt i efter i sømmene. Begge bestyrelser er overbeviste om, at det er muligt at drive søkoncert i Farsø, bare det gøres rigtigt og rationelt.    

Bookingfirmaer har for stor magt
-En af de ting vi vil kigge på er booking af navne. Som det har været nu, har vi efterspurgt bestemte navne hos bookingfirmaerne, og det har vi kunnet mærke på prisen. Vi vil nu i stedet lægge os fast på en nogle bestemte datoer i juni og derefter forhøre os om, hvilke navne bookingfirmaerne kan tilbyde. Det tror vi er en billigere løsning, men kan naturligvis også betyde at det bliver mindre kendte navne vi får til Farsø, forklarer Anders Jørn Skriver. De datoer som er udpeget til muligt afholdelsestidspunkt for Søkoncerten næste år, falder i den første eller anden weekend i juni næste år.

Vil lægge sig fast på bestemt weekend
Det har vi besluttet, da der i den periode er mindre risiko for, at vi ramler sammen med andre arrangementer, hvor de store navne kan være booket til, siger Anders Jørn Skriver, der tilføjer at man ad åre gerne vil lægge sig fast på den samme weekend hver år, således koncertgængerne kan skrive Søkoncerten fast i kalenderen.       

For mange fribilletter
Underskuddet på Søkoncerten i år endte på kr. 85.000. Som udgangspunkt havde arrangørerne troet at det lå på omkring kr. 50.000.  

– Vi kan blandt andet konstatere at salget på pladsen er faldet, så det er en af de ting vi vil kigge på, siger Anders Jørn Skriver og siger at arrangørerne måske også har været for flinke.

Vi skal også se på, om vi giver for mange fribilletter til hjælpere og lignende ud. Folk står jo i kø for at hjælpe, og måske er vi for flinke til at dele gratis billetter ud til alle, siger han.

Efter workshoppen i august, starter den egentlige planlægning af næste års søkoncert i oktober måned.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: