test

Sognehus i Hvalpsund under opførelse

HVALPSUND: Det er ikke gået Hvalpsund borgerne ubemærket hen, at der i den sidste uges tid er blevet gravet, tømret og muret på byens nye sognehus, som netop nu er ved at blive opført på Illerisørevej.

Det er ved at være en måned siden at første spadestik blev taget til det nye sognehus i Hvalpsund. Håndværkerne følger tidsplanen og det forventes at stå færdigt til marts næste år.

Projektet har været undervejs i 2 år og erstatter den gamle konfirmandstue ved præstegården i Louns, som nu er revet ned.

Bag byggeriet af sognehuset står menighedsrådene i Louns og Alstrup. Placeringen midt i Hvalpsund, i stedet for i forbindelse med en af de to kirker, er ikke uovervejet, for der bor trods alt flest mennesker i Hvalpsund, og de vil få lettere adgang til menighedsrådenes aktiviteter og arrangementer end tidligere. At placeringen i Hvalpsund by er rigtig, viser den overgangsperiode som menighedsrådene har været igennem i det sidste 1,5 års tid også. Her har sognenes aktiviteter været afholdt i spejderhuset og på Hesselvang med en større tilslutning end tidligere.     

Det nye sognehus kommer til at indeholde en sal med plads til 50 mennesker. Salen vil blive brugt til konfirmandundervisning, sogneaftener, torsdagsmøder og højskoledage.Desuden vil huset komme til at indeholde et kontor til præsten, køkken og toiletter.

Sognehuset i Hvalpsund vil efter planen stå færdigt til marts næste år.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: