Skolefritidsordning fejrer 25 års jubilæum

FARSØ: I dag fejrer Farsø Skolefritidsordning, at det er 25 år siden, at der blev tilknyttet en skolefritidsordning til Farsø skole.

Farsø skolefritidsordning, måske bedst kendt for Kometen, kan i dag fejre 25 års jubilæum.

Skolefritidsordningen åbnede den 1. januar 1986 på C.R. Brixvej i en villa på tre etager og fik navnet ”Brixen”. Brixen åbnede med 17 tilmeldte børn og to pædagoger tilknyttet. Fra det nye skoleårs begyndelse i august 1986 steg antallet af tilmeldte børn til det tredobbelte, nemlig 45 og yderligere to pædagoger blev ansat.    

Flere og flere børn fik smag for pasningstilbuddet før og efter skoletid og da også fritidshjemmet ved Bakkegårdens børnehave blev nedlagt og børnene rykkede til Brixen, blev pladsen for trang. Dette afstedkom bevillingen og opførelsen af en helt ny SFO på Stationsvej 11 til 75 børn. Den stod færdig i sommeren 1997 fik navnet Kometen.

Allerede 10 år efter var pladsen atter blevet trang og Kometen overtog derfor i august 2007, den tidligere børnehave ”Kvasten” i Vestbyen 41 og indrettede den til SFO og gav den navnet   "Karlsvognen".

I april 2008 startede et nyt tiltag med ”Mini SFO’en” som for Kometen betød yderligere 15 børn i månederne fra april til juli.

Dermed er Farsø skolefritidsordning i dag fordelt på tre matrikler med 140 børn og 12 ansatte.

På Brixvej er den gamle "Brixen" kommet til at hedde "Galaxen", i Vestbyen hedder afdelingen  "Karlsvognen" og på Stationsvej ligger altså "Kometen" med en beliggenhed som nabo til Farsø skole.  

Børn kan være tilknyttet SFO’en fra 0. til 3. klasse, altså fra de er 6 til 10 år.   

Farsø skolefritidsordning er en SFO i konstant udvikling og har i dag et godt samarbejde med Farsø skole, har spændende aktiviteter og fantastisk opbakning fra forældrene. Det prioriteres højt, at det er børnenes fritid SFO’en har med at gøre, og at de får mulighed for at hygge og lege med hinanden.

I eftermiddag, når alle børn tilmeldt SFO’en har fået fri fra skole, tages de med i Dronning Ingrid Hallerne, hvor jubilæet vil blive fejret. Her venter der børnene hoppeborg, dans, zumba, trylleri og kagemand. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: