Skatteminister åbnede Erhverv Væksthimmerland hos Time Export

FARSØ: Erhverv Væksthimmerland (tidligere Himmerlands Udviklingsråd) afholdt idag foreningens nytårskur hos liftvirksomheden TIME Export i Farsø med oplæg fra både skatteminister og borgmester.

Skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre), der selv er fra Løgstør, åbnede arrangementet med et oplæg, der appellerede lokale virksomheder og politikere i Vesthimmerland til at blive bedre til at stå sammen og til i højere grad selv at starte initiativer op i stedet for at afvente udspil fra Christiansborg.

Selvkørende biler
Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen(C), afløste skatteministeren på talerstolen og redegjorde for både afsluttede og planlagte kommunale projekter i Vesthimmerlands Kommune. Begge talere kom ind på Vesthimmerlands Kommunes meget medieomtalte projekt med selvkørende biler og nævnte dette som et glimrende eksempel på positiv branding af kommunen. Vesthimmerlands Kommune har med Fonden Autonomous lagt billet ind på at blive forsøgskommune for det første pilotprojekt med selvkørende biler i Danmark. Projektet afventer grønt lys fra Christiansborg, hvor et lovforslag, der gør det muligt at indsætte selvkørende busser på afgrænsede strækninger afventer afstemning.

Global liftvirksomhed var vært
Erhverv Væksthimmerlands nytårskur blev rundet af med en præsentation af værten for arrangementet, liftvirksomheden TIME Export, der fra Farsø producerer bilmonterede personlifte brugt til servicering af gadelys. Per Cæsar Torp, direktør for TIME Export, redegjorde for virksomhedens historie, hvorefter Kim Bach Jensen, direktør for det danske datterselskab TIME Danmark, kommenterede på virksomhedens fremtidsudsigter i lyset af bl.a. Brexit og valutasvingninger. Arrangementet sluttede med en virksomhedsrundvisning for en del af de knap 70 fremmødte fra erhvervsforeningen.

 

   

Skatteminister Karsten Lauritzen taler               

Vesthimmerlands borgmester Knud Kristensen fortalte om kommunens afsluttede og kommende projektet. Blandt de kommende projekter Autonomous selvkørende biler.  

   

Per Cæsar Torp, direktør for TIME Export, redegjorde for virksomhedens historie.      

Ca. 70 medlemmer af erhvervsforeningen var mødt op til Erhverv Væksthimmerlands arrangement hos TIME Export 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: