Sjægter sejlede vandene tynde omkring Hvalpsund

HVALPSUND: Fra land kunne man op til flere gange i sidste uge se små fartøjer med rød-brunt sejl glide forbi ”Øret” ved Hvalpsund.

De 12-14 både kom fra Hjarbæk Sjægtelaug, der i år havde henlagt deres faste sommertur i uge 28 til Limfjorden omkring Hvalpsund og med fast base i Sundsøre lystbådehavn.

Ud over den daglige sejlads skulle sommerturen også byde på kulturelle oplevelser, fortæller Søren Jensen fra Hjarbæk Sjægtelaug, som havde tilrettelagt laugets sommertur.

Mandag var sjægterne i Ertebølle, hvor det var planen for de 40 personer om bord at besøge Stenaldercentret. Centret viste sig desværre at være lukket, men i stedet besøgte man landskabsudstillingen og en bekendt, som sørgede for pandekager over bål.    

Tirsdag gik turen til Jenle og Eskær Gods. Onsdag kom turen til Hessel, hvor de forholdsvis smalle og højriggede sjægter egentlig ville have lagt til på stranden nedenfor Hessel, men det endte med havnen i stedet. Til gengæld blev der lavet en æresrundsejling neden for Hessel inden de drog tilbage mod Sundsøre.        

Torsdag gik turen til Hvalpsund, hvor delegationen fik fortalt om tidligere tiders fiskeri i Hvalpsund og om færgefarten mellem Hvalpsund og Sundsøre. Desuden deltog, dem som havde lyst, i Hvalpsund Jazz om aftenen.      

Søren Jensen fortæller at alle deltagere var meget overraskede over, at der er så meget at se og så meget aktivitet i området. Flere af sommerturens deltagere kommer nemlig langsvejs fra med deres sjægter og har kunnet sammenligne med lignende sommerture på Mariager Fjord, Ved Nibe og Gjøl, Sejrø m.fl. Så det er ikke udelukket at turen igen går til denne del af Limfjorden, slutter Søren Jensen.      

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: