Semiramis – Filmeftermiddag om Margrete I.

VESTHIMMERLAND: Meget apropos historie, så er det temmelig sikkert først gang i historien at et forfattermuseum, en teaterforening og en biograf går sammen om et arrangement.

Det er det i hvert fald i Vesthimmerland!. Nærmere bestemt er Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet, Vesthimmerlands Teaterforening og Aars Teaterbio gået sammen om en filmeftermiddag om dramatiseret historie.

I dag søndag spilles kortfilmen ”Semiramis” om Margrete I’s død i 1412 i Aars Teaterbio.

Det er et historisk drama om Margrete den I’s unge hofdame Gerver Lunge, som er med da Margrete I af Danmark, Norge og Sverige hyldes i Flensborg, som har overgivet sig til hende efter et oprør i 1411. På skibet hjem, opdager Gerver, at dronningen er syg. Det er pesten! Et nybrud af den dødelige pandemi sætter alle planer på hold for Gerver, som med Margretes forestående død for alvor begynder at forstå, at hvem der hersker, betyder noget, hvis ikke alt.

Det er kendte danske skuespillere som Peter Gantzler, Mathilde Arcel Fock, Mikkel Hilgart, Tove Bornhøft og Henning Sprogøe, der medvirker i kortfilmen, som er filmet på Nyborg Slot, men også på lokationer i Sverige

Filmens instruktør er Edith Byg-Fabritius Tvede, og hun vil være til stede i biografsalen og vil fortælle om sin proces med at dramatisere historie fra research via manuskript til filmatisering. Efter filmen bliver der lejlighed til spørgsmål og dialog.

Nu står mange sikkert tilbage og spørger, hvad har filmen med Johs. V. Jensen og Thit Jensen Museet i Farsø at gøre?. Historien er den, at Thit Jensen skrev mange historiske romaner om stærke danske personligheder, særligt kvinder, men hun nåede ikke at skrive den om Margrete d. 1.

SE ANNONONCEN FOR ARRANGEMENTET HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: