Seje drenge på Sunds sø

HVALPSUND: Sejlklubben Nautilus, Hvalpsund har i den forgangne weekend haft fire drenge fra junior afdelingen til jolle-stævne på Sunds Sø.

Fire juniorsejlere fra Sejlklubben Nautilus, deltog sidste weekend i et sejlerstævne på Sunds Sø. De kom hjem med meget fine resultater.

Allerede torsdag startede forberedelserne til stævnet, da alle joller, sejl m.m. skulle pakkes sammen og sættes på trailere. Flittige forældre var mødt op. Uden forældre opbakning var det ikke muligt at kommer af sted.

Lørdag morgen mødtes alle ved Sunds Sø med en del ”sommerfugle” i maven. For to af drengene var det første gang de deltog i et sejlerstævne.

Vejret var lige som ønsket – fin vind og solskin. Jollerne blev hurtigt gjort klar og efter en kort information og skippermøde sejlede alle deltagerne af sted.

Juniorafdelingens træner Steen Pedersen, Hvalpsund havde forinden kørt klubbens egen ledsager-båd til Sunds.

Steen Mejlby, Svingelbjerg – også træner, var på søen sammen med drengene hele weekenden for at give mad og drikke samt gode råd i pauserne. En af de større piger fra Nautilus`s juniorafdeling, Liv fra Ullits, var weekendens hjælpetræner. 

I løbet af lørdagen blev der sejlet nogle meget gode sejladser.

Det at sejle på søvand (ferskvand) er meget forskelligt fra saltvand, da jollerne ligger mere tungt i vandet. Det betød for drengene, at de skulle sejle noget anderledes end normalt på fjorden i Hvalpsund. Vindforholdene på søen er også anderledes end på fjorden. Der skal blæse en kraftig blæst før bådene kommer i vandet. I Hvalpsund derimod, kommer ingen junior sejlere på vandet, hvis vinden er over7 – 8 m/pr.sek.

Midt på eftermiddagen kunne alle deltage ved ”sejl-for-sjov” på Sunds Sø. Dansk Sejlsports Union var dukket op med en større trailer med flere forskellige sejlsportsremedier og sejlertøj til gratis udlåning. ”Sunds Sejlklub” udlånte også både. Dette arrangement morede alle deltagere sig enormt meget med. De surfede, blev trukket på gummiring efter en stor speedbåd, sejlede kano/kajak og ikke mindst blev der badet i søen.

Søndag morgen mødtes alle igen ved søbredden i Sunds. Vinden var løjet helt af og derfor var alle spændte på, om der kunne sejles.

Der blev dog til 2 enkelte sejladser, hvorefter alt blev aflyst. Derefter ventede både sejlere og forældre spændt på weekendens endelige resultater, som blev meget fine.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: