test

Se julebyen Farsø ovenfra – fra verdens højeste lift

FARSØ: I Farsø kan man godt lide overdimensionerede juleaktiviteter – bare se de to kæmpe nisser, der denne jul er opstillet i Farsø midtby.

Det er muligt at komme i højden i denne weekend og se Farsø fra oven fra verdens højeste lift.

Så hvad med, at se dimensionerne et godt stykke ovenfra fra verdens højeste lift, der såmænd også kommer fra Farsø, nemlig fra liftproducenten Danilift. 

Liften, der bruges til vedligeholdelse af vindmøller, kan gå hele 103 meter i højden, hvilket er verdensrekord. 

I den kommende weekend har Danilift opstillet den fem-akslede og 60 tons tunge mobilkran i Farsø midtby. Nærmere bestemt på pladsen bag Torvet 1 ved Farsø Rutebilstation. 

Her vil det naturligvis være muligt for de modige at blive løftet betragteligt i højden – også i de 103 meter, hvis ellers vejret tillader det. Liftfører vil være Søren Olesen, der sammen med Knud Erik Markussen står bag liftvirksomheden Danilift i Farsø. 

Søren Olesen har naturligvis op til adskillelige gange afprøvet højden over 100 meter og fortæller, at temperaturen lige falder et par grader, og at Farsø og store dele af Vesthimmerland og Limfjorden ser ganske køn ud fra den højde. Søren Olesen kan i øvrigt oplyse at det tager en 6-8 minutter at svæve op i de 100 meter. 

Det er muligt at se og prøve verdens højeste lift, lørdag den 12.december i tidsrummet fra 11.00 til 13.00 og søndag den 13.december fra 11.00 til 12.00. 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: