Så løber de igen i Vester Hornum

VESTER HORNUM: I lighed med tidligere år er alle elever på Vester Hornum skole i denne tid på året mere fysisk aktive end ellers.

I den sidste måneds tid er eleverne hver morgen inden undervisningsstart blevet sendt ud på en lille løbetur. Det betyder at alle har fået frisk luft og fysik udfoldelse, så hjernen kan yde det maksimale i klasselokalet.

Ud over den daglige motion har 4. klasse også arbejdet med sunde madpakker. Her ses et eksempel på en sund og indbydende madpakke.

I de 3 uger op til efterårsferien løber alle en rute på ca. 1 km rundt på veje og stier omkring skolen hver morgen, inden den normale undervisning begynder.

Det betyder, at selv om mange elever bliver kørt med bus eller bil til skole, så får de alligevel frisk luft og fysisk udfoldelse inden hjernen efterfølgende bliver sat på opgaver i skoletiden.

Derudover er der også klasser, som bl.a. arbejder med sund kost, og derfor har fremstillet sunde madpakker og eleverne er blevet bevidste om vigtigheden af at få sund og nærende mad til skoledagen.

I mandags blev der afholdt ”Get Moving” dag, som var en dag, hvor den almindelige undervisning blev afløst af forskellige workshops, hvor leg og fysisk udfoldelse var i centrum.

Her blev eleverne delt på tværs af årgangene, så de små elever var sammen med de store elever. Herved lærte eleverne hinanden at kende, hvilket giver et rigtig godt sammenhold og forebygger mobning.

I dag fredag, som er sidste skoledag inden efterårsferien er der sædvanen tro ”Skolernes motionsdag”. Her skal eleverne enten løbe eller cykle i lokalområdet inden de fortjent kan holde en uges ferie.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: