Roere har taget ny udsætter bro i brug

HVALPSUND: Ønsket har været der længe – ja, rent faktisk lige siden at Roafdelingen under Sejlklubben Nautilus blev stiftet for 3 år siden.

De meget fine robåde af træ til ca. 150.000 stykket skal nemlig behandles med forsigtighed, når de bugseres i og op ad vandet ved Lystbådehavnen i Hvalpsund.

Det har de 24 medlemmer af roklubben hidtil løst ved fysik at løfte de ca. 100 kg tunge både i og op ad vandet fra bådbroen med fare for hold i ryggen, overbalance og en tur i vandet.

Det var derfor i lørdags en stor dag, da roklubben kunne klippe den røde snor til en ny udsætterbro, som roklubben har anskaffet sig.

Selve konstruktionen af den sammenklappelige bro, har en af roklubbens medlemmer, arkitekt Torben Pind, stået for. Ved hjælp af broen kan roklubben nu køre robådene på deres vogne direkte ud i vandet ud brug af store armkræfter – og samme lette bugsering fortages når klubbens tre både skal på land igen. Grunden til at broen er sammenklappelig, er at den derved er lettere at tage op for vinteren.

Formand for roklubben, Hans Klode Pedersen, kunne ved indvielsen fortælle, at roklubben i foråret blev gjort opmærksom på, at der var mulighed for at søge penge ved kommunens landsbyudvalg, som administrer penge fra statens kvalitetsfond.

I samarbejde med formanden for Nautilus, Dan Cort Jørgensen, fik Hans Klode Pedersen sat en ansøgning sammen, og efterfølgende fik roklubben bevilget kr. 66.820 kroner.

De fleste af pengene, er gået til den nye bro, mens resten af pengene er brugt til en opbevaringscontainer til robådene, som også stod på roklubbens ønskeliste. Da de to ønsker blev lidt dyrere end de bevilligede penge rakte til, indvilligede moderklubben, sejlklubben Nautilus, at skyde de manglende kr. 3.000 i projektet.

Hans Klode Pedersen fortæller, at Vesthimmerlands kommune har været meget behjælpelig med anlæggelsen af den nye udsætterbro, som kommunens folk har sat i vandet ved hjælp af en kran. Nu er det imidlertid blevet sådan, at udsætterbro og bådbro ligger en meter fra hinanden, hvilket ikke er særligt hensigtsmæssig, når roerne skal springe i bådene.

Næste projekt med kommunens hjælp bliver derfor at rykke bådbroen en meter tættere på udsætterbroen. Operationen kræver imidlertid, en ændring af fastgørelsen af broen til de betonklodser, som findes under vandet. Roklubben håber at flytningen bliver en realitet inden at rosæsonen er ovre om godt en måneds tid.              

Roklubben har for tiden 24 aktive roere, hvoraf 7 medlemmer er uddannet til styrmænd. Det betyder at bådene er i vandet op til flere gange ugentlig. Ved hjælp af et internt bookingsystem aftaler medlemmerne tid og sted for næste rotur, der som udgangspunkt finder sted tirsdag aften og lørdag formiddag.

Der har været en stor interesse for roafdelingen, hvilket også har bevirket der jævnligt kommer nye medlemmer til og nye kontakter fra andre roklubber.

– Det har også bevirket, at vi har besøgt andre roklubber, hvor vi har haft bådene med, og derved fået nye samarbejder i stand – og ikke mindst udvekslet gode råd, fortæller Hans Klode Pedersen.             

En af de samarbejder som Sejlklubben Nautilus ser meget frem til Limfjordslegene, som er planlagt til at finde sted næste år. Initiativet kommer fra Limfjordskonsortiet og involverer alle klubber og foreninger med relation til vandsport i Limfjorden.     

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: