test

Røde Kors butikken flytter til Store Torv

FARSØ: Det har gennem den seneste tid rumsteret i butikslokalerne på Store Torv 1 og 3. Årsagen er at Røde Kors Farsø flytter til lokalerne med sin butik.

Butikken åbner i løbet af juli måned. En nærmere dato er endnu ikke fastsat, da det er de frivillige kræfter tilknyttet Røde Kors Farsø, der skal stå for flytningen fra de nuværende lokaler i Nørregade 13 til Store Torv.

Ny bestyrelse men flytning afgjort sidste år
I år har Røde Kors Farsø fået en ny bestyrelse, men beslutningen om flytningen blev allerede afgjort sidste år, for der var brug for større lokaler til butikken.

Tidligere i år fik Røde Kors en næsten ny bestyrelse, hvor også yngre kræfter trådte til. Julie Henriksen(t.v) er formand og Kristina Juhl Pedersen næstformand. Begge har hidtil stået for familienetværket i Røde Kors Farsø. Foto: Røde Kors Farsø

-At placeringen så ovenikøbet bliver helt central i byen er bare endnu et plus, lyder det fra den nye formand for Røde Kors Farsø, Julie Henriksen.

Sidste åbningsdag på fredag i Nørregade
På fredag vil der være sidste åbningsdag for butikken på Nørregade 13.

Røde Kors butikken i Farsø har holdt til på Nørregade 13 siden 2009. Nu flytter butikken og de mange frivillige medarbejdere til butikkens nye placering på Store Torv. Alle kommer til at give en hånd med flytningen. Foto: Røde Kors Farsø

– Røde Kors ser tilbage på mange gode år på Nørregade siden 2009, hvor der er oplevet stor opbakning af besøgende i butikken. Alle frivillige i butikken har ydet en stor indsats dagligt for at sikre vores lokale genbrugsbutik. En stor tak til alle der gennem årene har taget del i både arbejdet og også besøgt og handlet ved Røde Kors, siger Julie Henriksen og fortsætter:  

Når der handles ved Røde Kors i Farsø støtter man også op om lokale børnefamilier. Overskuddet fra butikken går blandt andet til vores lokale familienetværk, der også er en aktivitet under Farsø afdelingen, men som holder sine aktiviteter i SFO Pluto

Nye butiksmuligheder
Røde Kors butikken vil have lukket for salg indtil man er helt på plads på Store Torv.

-Det bliver i løbet af juli måned. Det vil være skønt, at vi også kan nå at blive en del af Hot Sommer i Farsø, som netop finder sted i juli måned, siger Julie Henriksen.

Hun fortæller lokalerne på Store Torv, som tidligere har været to butikker, nu bliver slået sammen til et butikslokale. Det er ganske indbydende med hele to indgange og store vinduespartier.

Fremtiden ser allerede lovende ud, og selvom forandring generelt er svær, mærkes en gennemgående fornemmelse af positiv stemning blandt lokalmiljøet og frivillige i Røde Kors Farsø.

Fortsætter – ind til videre, med det samme udvalg
De nye butiksledere Jane og Gitte er allerede i fuld gang med indretning af lokalerne, som byder på moderne udseende, hyggelig stemning og store lyse rum.

Det bliver butikslederne Jane og Gitte der kommer til at stå for den daglige drift af Røde Kors butikken på Store Torv. Foto: Røde Kors Farsø

-De frivillige medarbejdere samt butikslederne ønsker på nuværende tidspunkt ”kun” at fortsætte med de varegrupper såsom tøj, sko og diverse tilbehør som man i forvejen kender fra butikken i Nørregade. Men det er ingen hemmelighed, at man har et ønske om at forhandle brugskunst, men dette skal der være flere frivillige hænder til at bemande. Butikken bliver indrettet efter, at det med tiden kan blive muligt, lyder det fra næstformand i Røde Kors Farsø, Kristina Juhl Pedersen.

Nye butiksledere
Røde Kors butikkens nye ledere Jane og Gitte blev valgt af lokalbestyrelsen.

-De har stået for et stort ansvar i og med lokalerne på Nørregade blev opsagt for 1 år siden. De har været med til at finde og vælge de nye lokaler. Og nu står de for flytning og indretning, fortæller Kristina Juhl Pedersen. 

De nye lokaler på Store Torv har ikke et oplagt lokale til at huse ”Nørkler gruppen”. Men dette har butikslederne og butiksudvalget vedtaget skulle ændres. Så butikken indrettes til, at der også bliver god plads til Nørklerne og til butiksrelaterede opgaver, samt til at holde møder indenfor Røde Kors.

Som tidligere nævnt holder Familienetværket til i Pluto, og i sommerhalvåret ude på legepladser og lign.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: