Ren Lounshalvø

HVALPSUND: I dag var der igen indsamling af affald på Louns halvøen arrangeret af Produktionsskolen Kongshøjgaard.

Der var god ”fangst, da 68 personer begav sig på Lounshalvøen for at indsamle affald, smidt i naturen.

Affaldsdagen arrangeres i samarbejde med Renovest, der beredvilligt stiller handsker og affaldsposer til rådighed for indsamlerne.

Der var 68 deltagere som samlede affald i store mængder, som faktisk er flere hjælpere end de foregående år.

Lounsgaarden stillede med 20 personer.

– De har været gode hjælpere de sidste år og er altid friske til at give en hjælpende hånd. Der kom nogle få "voksne" fra byen, også trofaste hjælpere. Resten af flokken var elever og ansatte fra Kongshøjgaard, fortæller forstander for Produktionsskolen Kongshøjgaard, Jens Chr. Pedersen.

Der var desværre rigtig mange dåser, flasker og plastik, produkter som det tager naturen evigheder om at nedbryde, og som samtidig ser rigtig "træls" ud i naturen.

Det glædelige er at 68 personer nu har gjort en forskel for miljøet og for at alle som bevæger sig på Lounshalvøen kan opleve en renere natur.

Ikke mange byer har en flottere indfaldsvej end Hvalpsund har i Tingvej, og den bliver kun flottere, efterhånden som træerne springer ud. Og nu kan man nyde denne køretur i bevidstheden om, at der lige nu ikke ligger grimt affald og skæmmer naturen.

Med dette arrangement ønsker skolen også at give eleverne et andet syn på affald og håndteringen af dette. Dette blev suppleret ved, at eleverne så korte film om, hvor meget af vort affald, der rent faktisk kan genbruges.

Bagefter serverede Kongshøjgaard kaffe, saftevand, boller og æblekage som tak for hjælpen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: