Rammen skal passe til indretningen

HVALPSUND: Det har været et godt år for M10-rammer, Hvalpsunds rammebutik på Tingvej 2, der startede for næsten et år siden.

Selvom Corona i perioder har lukket hele landet ned, så har det ikke haft udfordringer for rammebutikken.

Indehaver Johnny Bihlet er pensionist og driver M10-rammer på hobbybasis. Derfor har selve butikken også kun åbent få timer om ugen 

-Ganske vist har jeg ikke måttet lukke kunder ind i butikken, når der har lukket for det, men i stedet har jeg fået mange bestillinger pr. telefon. Så har kunderne afleveret det billede, de ønsker indrammet, og så har jeg stille og roligt kunnet gøre det i mit værksted inde bagved. Så jeg har haft nok at lave.

Interessen for hans rammebutik skyldes, at der ikke findes mange andre af hans slags forretninger i nærområdet.

-Det er blevet tredy’t, at rammen skal give det sidste udtryk til billedet. Det er uanset om det er et maleri eller en plakat, fortæller Johnny Bihlet.

Indrammede malerier og plakater er blevet en del af indretningen, som folk er blevet meget optagede af i det seneste års tid, hvor mange har været hjemme og måske sat større projekter i gang og forandret deres hjem.              

-Det er ikke nok at rammen skal passe til billedet, men også til resten af indretningen, så det indgår i helheden, siger Johnny Bihlet. 

Det betyder, at det langt fra kun er de klassiske sølv-svæverammer og sorte rammer jeg monterer. Lige nu er trenden ”røget eg” og så kan passepartout også give en ekstra dybde i billedet, ligesom refleksfrit glas giver et eksklusivt udtryk. 

Ud over privatpersoner, så har en del kunstnere også fået øjnene op for M10-rammer.          

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: