Populær afdeling i Farsø Boligselskab er fyldt 25 år

FARSØ: Afdeling 8 i Farsø Boligselskab, bedre kendt som almenboligerne på E. Rabøls Vej, har nu eksisteret i 25 år.

Farsø Boligselskabs afdeling på E. Rabøls Vej – tidligere Th. Eriksens Vej, har eksisteret i 25 år, og det blev markeret i afdelingen sidste onsdag.

Det er en af de mere populære afdelinger i boligselskabet, hvor der næsten altid er venteliste, og ganske få fraflytninger med mindre det er grundet naturlig afgang.

De tre beboere, som har boet i Farsø Boligselskabs afdeling 8 gennem alle 25 år, ses her ved flagstagen, hvor flaget naturligvis var oppe i forbindelse med 25 års fejringen sidste onsdag. Fra venstre ses Erik Kristensen, Solveig Jensen og Vera Nielsen. Bagerst ses formand for Farsø Boligselskab Stinne Jensen, der i dagens anledning havde en lille gave med til de meget trofaste beboere.

3 beboere har boet her i alle 25 år
Faktisk har 3 af de nuværende beboere boet der ligeså længe som boligerne har eksisteret. De flyttede alle ind i 1998 og kunne ikke drømme om at bo andre steder.

En af de tre er Vera Nielsen, der sammen med sin mand flyttede ind i den første bolig der stod færdig 15. februar 1998.  

-På det tidspunkt var der endnu ikke lagt fliser og anlagt haver og der gik yderligere et år inden at alle boligerne stod færdige, fortæller Vera Nielsen.  

Vera har boet flere steder i Farsø by, men aldrig så længe som på E. Rabøls Vej. Hun så faktisk så meget frem til at bo så centralt i byen, at hun og manden lod sig skrive op til boligen inden opførelsen af den var gået i gang.

Formanden bor også på E. Rabøls Vej
Stinne Jensen, der i dag er formand for Farsø Boligselskab og siden 2010 selv har boet på E. Rabøls Vej, husker også opførelsen af afdeling 8 ganske tydeligt, mens hun henter et fotoalbum frem.

-Her kan du se et foto fra spadestikket fra 5. august 1997, og alle dem som var mødt op.

Her ses et billede fra 5. august 1997, hvor spadestikket til afdelingen blev taget. De første boliger stod færdige og klar til indflytning knap syv måneder senere, nemlig den 15. februar 1998.

På billedet er også hendes mand, murermester Tage Jensen, der på det tidspunkt var formand for Farsø Boligselskab, men også de to forrige formænd for selskabet nemlig E. Rabøl Jørgensen og Ruth Mejdahl, der forestod selve spadestikket, mens lokale håndværkere der var hyret ind til byggeriet, borgmester m.fl. kiggede til.     

Populært sted at bo
Og ligesom Vera Nielsen kan Stinne Jensen konstatere, at afdeling 8 er populært sted, at bo.          

Afdelingen består af 28 boliger fordelt på 10 rækkehuse. Desuden har afdelingen et meget brugt fælleshus, som er det eneste hus der stammer fra før 1998, nemlig fra dengang Th. Eriksen drev entreprenørvirksomhed på grunden. Ovenpå fælleshuset findes afdelingens  29. bolig nemlig en 1. sals lejlighed.  

Her kan man sagtens bo alene
Det er hovedsagelig seniorer der bor i afdelingen. I fem af boligerne bor der par, resten bor alene.

-Men det at bo alene er ingen sag her fortæller Vera Nielsen, for vi har så meget sammenhold. Når der er fødselsdag inviterer vi hinanden på kaffe og kage i fælleshuset. Den første tirsdag i måneden mødes vi fast til en kop kaffe og et spil kort. Men vi fejrer også sommerfest, sommerspisning, julefrokost m.m.    

Men man kan også være for sig selv, for alle boliger har egen have og terrasse.

Der er 3 forskellige størrelser boliger på E. Rabøls Vej. Selv bor Vera Nielsen i en 2 vær. bolig på 83 m2.

-I starten var vi jo to, men nu passer lejlighedens størrelse også perfekt til mig alene, fortæller Vera Nielsen.  

Sidste onsdag blev afdelingen fejret
Sidste onsdag mødtes beboerne igen i fælleshuset. Datoen var 15. februar og fejring af afdelingens 25 års jubilæum. Alle mødte frem til kaffe og i dagens anledning var der også boller og en pyntet brunsviger til kaffen.

Der blev talt om afdelingens mange fortrin. Den meget centrale placering midt i byen tæt på indkøb og klubhuset, og så mærker man alligevel ikke man bor inde midt i byen. For der er luft, ro og sol – når den er fremme på himlen. Desuden er det et stort plus med et-plans boliger med egen terrasse og have.   

Navneskiftet i 2017
Desuden blev der også talt om vejens navneskifte. Fra 1998 til 2017 boede man nemlig på Th. Eriksens Vej 5a-5å. Men efter en ny bekendtgørelse om vejnavne og adresser, hvor man ikke må anvende æ ø og å som supplerende bogstav i adressen, så blev man enig om at tildele vejen ind til afdelingen et nyt selvstændigt vejnavn. Valget faldt på E. Rabøls Vej med numrene 1-30.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: