Petanque er blevet det store hit på Farsø Fjord Camping

STISTRUP: De blanke petanque kugler skinnede om kap i solen, da der i dag blev afholdt et kæmpe petanquestævne på Farsø Fjord Camping med deltagelse af 36 campister fordelt på 9 hold.

Stævnet kommer sig af, af at 14 nye fastlæggere er kommet til campingpladsen denne sæson efter at Ulbjerg Camping lukkede sidste år.

Sidste efterår fik vi derfor besøg af Tage Rasmussen, fortæller lejrchef Carsten Jelle. Han var på campinggruppens vegne sendt ud for kigge på campingpladser i området.

Tage Rasmussen har sørget for at campinggruppen af petanquespillere har fået deres fastlæggerpladser på Farsø Fjord Camping og at banerne er blevet sat i stand

Tage Rasmussen kommer selv fra Fårup. De øvrige campister kommer også fra området ved Randers, men der er også enkelte fra Vesthimmerland.

Fælles for alle er, at de er vilde med at spille petanque og gerne gør det hver weekend hvis de kan komme afsted med det.     

Ud over at have plads til 14 vogne, så var kravet altså også en ordentlig petanquebane, for at komme i betragtning.   

-Jeg viste dem petanquebanen her på pladsen, fortæller Carsten Jelle, og jeg vidste godt at den slet ikke levede op til gruppens standard.

Men det afskrækkede slet ikke Tage Rasmussen, for han kunne se mulighederne i banen for selve campingpladsen var perfekt – også som fastlæggerplads.

-Jeg foreslog derfor Carsten at vi renoverede banen mod at han betalte materialerne, for Tage Rasmussen. Det var han helt med på.

Det betyder, at 1 bane nu er blevet til 5 baner, således at vi også kan afholde stævner. Derudover har vi også fået en skurvogn, som vi har sat i stand. Fra den kan vi sælge kølige drikke, fortæller Tage Rasmussen.

Han har været campist siden 2001, men det var først for 7-8 år siden at han fik interesse for petanque – og er blevet bidt af det, ligesom resten af gruppen.

Der er næsten altid nogle i vognene i weekenden, og så tager vi naturligvis en omgang petanque. Der er også meget socialt i det. Vi hygger os, siger Tage Rasmussen inden han afbryder. Jeg skal altså lige spille, det er vist min tur!.

Lejrchef Carsten Jelle (i lilla trøje) ser tilfreds til, at petanquebanerne er blevet opgraderet og de bruges flittigt af de nye campister – næsten hver weekend.

Farsø Fjord Camping er i det hele taget en meget aktiv plads. Mens lejrcheferne Carsten og Jane Jelle passer deres arbejde med de mange daglige opgaver på pladsen, så træder campisterne til med aktiviteter.

For tiden er der poolparty for børn hver lørdag eftermiddag. Men der arrangeres også banko, fælles grillaftener, tupperware party og meget andet. -Det glæder os rigtig meget og gør pladsen til noget særligt for vore gæster, siger Carsten Jelle.     

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: