Patienttilfredsheden i top på Farsø Sygehus

FARSØ: Det er nærmere en regel end en undtagelse af Farsø Sygehus scorer topkarakterer når der laves patienttilfredshedsundersøgelser.

Sådan er det også denne gang. Den årlige måling af patienternes oplevelser, kaldet LUP, hvor patienterne bliver spurgt anonymt efter et hospitalsbesøg er netop gjort op, og den  viser igen at Farsø Sygehus ligger i top.

693 patienter har svaret på undersøgelsen efter de har været i behandling på Ortopædkirurgisk afdeling på Farsø Sygehus. Medicinsk Afdeling og Palliativ Afsnit på Farsø Sygehus har ikke indgået i undersøgelsen.

Ekstremt tilfredse
Det viser sig at patienterne er ekstremt tilfredse med både behandling, indlæggelse og hospitalspersonale.

I alle tre tilfælde scorer Ortopædkirurgisk afdeling på Farsø Sygehus tæt på 5 ud af 5 mulige, nemlig henholdsvis en score på 4,65, 4,63 og 4,71 på ovenstående parametre, altså mellem 95 og 97%

Højere score end Aalborg
Scoren er til sammenligning højere end på den ortopædkirurgiske afdeling på sygehuset i Aalborg.

Cadeau til personalet
Af de 45.064 nordjyder, der har valgt at fortælle om deres oplevelser efter at have været indlagt eller behandlet på de nordjyske hospitaler, svarer hele 95 procent – mod 94 procent sidste år, at de i høj eller meget høj grad er tilfredse med personalet, som de mødte undervejs.

– Det er jo virkelig en cadeau til vores personale, der knokler benhårdt hver dag for at hjælpe patienterne, lyder det fra Lina Hundebøll Jespersen (V), formand for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland.  Vi ved, at personalet ser en høj grad af mening i deres arbejde, og det nyder patienterne godt af.

Det glæder mig, at tilfredsheden med behandling og pleje stiger. Man kan ofte få et andet billede, når dårlige historier præger mediebilledet. Men faktum er jo, at langt størstedelen af patienterne er tilfredse.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: