Passion for veterankøretøjer

VESTHIMMERLAND: Det er nu 19 år siden, at Henrik Bygholm fra Aalestrup og hans genbo, der begge havde en veteranbil stående i garagen, besluttede sig for at danne en forening for veteranbiler.

Vi skal have en forening!
-Som bekendt skal man kun være to for at starte en forening, men da vi vidste, at der var yderligere 17 personer i byen, der havde et veterankøretøj, så tog vi initiativet til at danne Aalestrup Classic, fortæller Henrik Bygholm, der den dag i dag, stadig er foreningens formand.

Nostalgi
-Vi startede ud med 21 medlemmer i 2002 og i dag er vi omkring 530, så meget tyder på at mange har interesse for veterankøretøjer og nostalgien, og gerne vil være i et fællesskab omkring deres hobby.            

I 2002 startede klubben som en bil og MC klub. I dag repræsenterer Aalestrup Classic både biler, lastbiler motorcykler og knallerter, de skal blot være mindst 25 år gamle.

I 2012 kom knallerterne til og sidste år blev det til endnu en afdeling. Denne gang for de gamle forhjulstrukne Velo Solex og Velo Vap knallerter.

-Vi må sige, at knallerterne er et stor hit, det har sænket gennemsnitsalderen i klubben, ligesom vi har fået flere kvindelige medlemmer, den vej, fortæller Henrik Bygholm.       

Aalestrup Classic opererer sågar med husstandsmedlemskaber, hvor flere personer fra samme husstand har eget veterankøretøj – og måske endda flere. Selv har Henrik Bygholm bil, motorcykel og knallert.  

Flest medlemmer fra Farsø
Ser man på hvordan medlemmerne i Aalestrup Classic, er fordelt efter postnumre, så er 9640 Farsø klart den største bidragsyder af medlemmer til den lokale veteranklub i Vesthimmerland. 84 ud af de 530 medlemmer kommer fra postnummer Farsø. 9600 Aars ligger lige i baghjulet med 75 medlemmer og byen der ligger navn til klubben, 9620 Aalestrup kan levere 69 medlemmer til veteranklubben. Det er derfor heller ikke så underligt, at der vil være stort fremmøde, når der udstilles i Farsø midtby på mandag i forbindelse med Hot Sommer.     

Medlemmer kører langvejs fra
Der er medlemmer fra Vejle i syd og op til Sindal og Læsø i nord, og det er vel og mærke aktive medlemmer. Det vil sige medlemmer som deltager i klubbens arrangementer gennem hele året.

– Jeg er imponeret over at medlemmer, der har op til 120 km kørsel hver vej, gerne tager turen til Vesthimmerland for at køre en aftentur på deres knallert, motorcykel eller bil. Eller måske bare til en kop kaffe og en film eller foredrag i klubhuset. I sommersæsonen kommer de endda flere gange på en måned, siger Henrik Bygholm

Planlagte og spontane ture
Og ture på landevejen er der nok af. Nogle er planlagt lang tid i forvejen, mens andre er mere spontane. Det står medlemmerne frit for, at lægge en tur op på Aalestrup Classic facebookside, som kan foregå senere samme dag. Det er bare at melde sig til.

Typisk drager mellem 8-20 køretøjer afsted sammen. For knallerternes vedkommende er loftet på 50 køretøjer.


Knallertafdelingen, som kom til i 2012 og blev udvidet med Velo Solex og Velo Vap sidste år, har givet Aalestrup Classic mange nye medlemmer, det gælder også unge og kvinder. Her ses Aalestrup Classic’s kasserer Åge Jensen, der fører an på en knallerttur.

-Det mest for, at vi ikke kommer for mange på en gang, fortæller Henrik Bygholm, for det er ikke usandsynligt at vi gør holdt undervejs for at få en is eller en kop kaffe. Og vel tilbage i klubhuset plejer vi også at slutte af med kop kaffe og stykke hjemmebagt kage, som medlemmerne selv arrangerer.    

De spontane ture finder mest sted, når der udsigt til godt vejr og til at kunne mødes.

Det sociale har høj prioritet
-Det sociale har høj prioritet hos os, så det er ikke unormalt med ca. 50 arrangementer/aktiviteter hos os om året. Ud over at kunne hjælpe hinanden omkring køretøjerne, så er det også spændende at komme ud på landevejene og se noget, slutter Henrik Bygholm.       

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: