”Pas på thi scenen er skrå”

VOGNSILD: Ja, sådan omtrent lød indgangsreplikken på årets dilettantstykke: ”Andersen på klods” i klubhuset i Vognsild i forleden.

Dilettanter fra Vognsild og omegn har været på de skrå brædder med stykket: ”Andersen på klods”.

Og sådan lyder også et gammelt ordsprog fra teatrets verden. Ordsproget har baggrund i en byggesag fra det kongelige teater, hvor en bygmester – for at spare penge – valget at gå på kompromis med kvaliteten af scenegulvet. Det resulterede i at scenegulvet var skævt og vanskeligt at gå på.

Dette er ikke tilfældet for scenegulvet på scenen i Vognsild klubhus. Selvom der var svære betingelser for dilettanterne i årets udgave idet opførelsen faldt noget tidligere end sædvanlig, resulterende i en kortere øveperiode end sædvanlig, blev stykket opført til stor morskab og fornøjelse for ca. 175 tilskuere fordelt over 2 aftener.

I korte træk handlede stykket om den ambitiøse skoleinspektør som egenhændigt har droppet årets dilettantforestilling til fordel for en hyldest til den store eventyrdigter H.C. Andersen – for nu skal det være finkulturelt! De før så glade amatører er mildest talt rasende på skoleinspektøren og det slipper han naturligvis ikke godt fra. Især fordi der er en del intriger og affærer blandt skuespillerne. Det udvikler sig kaotisk og bliver ikke bedre af at suffløren er små-beruset og rekvisitøren bevist sabotere forestillingen.  

Alt sammen mesterligt fremført af årets dilettanthold bestående af: John Sigvardsen, Jette Krogh, Louise Schmidt, Lene Jensen, Henrik Thomsen, Jette Nielsen, Claus B. Christensen og Anders Post,

Årets udgave var instrueret af Ragna Nielsen og suffleret af Åse Sørig. Skuespillerne blev sminket af Annette Sørensen og Gitte Grynderup.

Beboerforeningen trakterede efterfølgende med kaffe og lagkage. Lagkagerne var fremstillet til lejligheden af byens egne borgere.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: