Over 700 elever, lærere og forældre deltog i trivselsdagene

FARSØ: Det er ofte dårlig trivsel på skoler og arbejdspladser der er med til at sætte gang i mobning, som jo i dag er et af de store samtaleemner i både skolen og på arbejdspladsen.

I pausen flokkedes både unge og forældre om Lars Bom, for at stille uddybende spørgsmål.

Det er også klart, at hvis mobning er et daglig fænomen på en skole, og eleverne ikke oplever andet end mobning overalt, ja så følger det meget let også personen senere i livet, og dermed også på arbejdspladsen.

Derfor er det godt, at der bliver afholdt disse trivselsdage på landets skoler, for som Lars Bom udtrykte det i sit foredrag i Fællesalen på Farsø skole, torsdag aften: – Når der er et godt klima og god trivsel på skolen, er man jo venner – og hvem kan mobbe sine venner.

De to Lions klubber i Farsø bakkede økonomisk op om projektet der foregik torsdag og fredag på Farsø skole.

Torsdag aften var der foredrag af manden der er kendt i forbindelse med bl.a. stemmen i ”Bamse” og TV serien ” Strisser på Samsø” samt meget andet.

Til dette meget levende foredrag, hvor Lars Bom tog udgangspunkt i figuren ” Bamse”, var der fremmødt over 200 elever, lærere og forældre i skolens fællessal. Når Lars Bom brugte figuren ”Bamse” var det bl.a. fordi Bamse aldrig bliver rigtig ”gal” på nogen i særlig lang tid, så han motiveres ikke til at mobbe dem han evt. ikke er enig med.

Senere gik Lars Bom over til mere direkte eksempler, hvortil der også var en del spørgsmål fra salen. Flere gange udtrykte han, at han ikke ville bruge ordet mobning, men derimod ordet trivsel, fordi trivsel direkte modvirker mobning.

Fredag var Lars Bom i Thit Salen i Dronning Ingrid Hallerne, hvor over 200 elever hørte et foredrag om antimobning – altså trivsel, hvor der efter foredraget kom mange positive reaktioner fra eleverne.

På trivselsdagen deltog 160 af de yngre elever på Frasø skole i nogle fysiske aktiviteter samt et møde med kunstneren Margit Høvring, mens skolens 200 yngste elever deltog i en teaterforestilling med Teatertruppen ” Tante Andante”

De to lionsklubber, Lions Club Farsø og Lions Club Thit Jensen havde betalt hele arrangementet der beløb sig til ca. 40.000,- kr. og var desuden ”praktiske grise” ved afviklingen af arrangementet både torsdag og fredag.

– Det er et arrangement vi er meget stolte af, siger Peter Møller fra Lions Club Farsø, for som Lars Bom sagde flere gange: – Mere trivsel giver mindre mobning, og da mobning ofte er ensbetydende med ensomhed – og ensomhed ofte kan føre til misbrug og kriminalitet, så er et af vore formål nået, nemlig at være med til at bekæmpe misbrug blandt unge, slutter Peter Møller.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: