Over 1000 elever har benyttet sig af Produktionsskolen Kongshøjgaard

HVALPSUND: 25 år og mere end 1.000 elever bragt på rette vej med en ungdomsuddannelse – det skal da fejres. Og det blev det sandelig i fredags, hvor der på Produktionsskolen Kongshøjgaard blev fejret jubilæum sammen med Åbent Hus for nye potentielle elever.

Den første del af dagens program blev markeret med jubilæumstaler af nuværende formand for Produktionsskolen Kurt Friis Jørgensen, et nostalgisk tilbageblik på tilblivelsen af produktionsskolen i Hvalpsund, af tidligere forstander gennem næsten 20 år Søren Skovgaard Madsen og ikke mindst en af idemagerne til landbointroduktionsskolen – som den blev kaldt ved sin start, Bent Grundtvig.

Kurt Friis Jørgensen bød velkommen ved at sige: Mange vil synes at denne produktionsskole ligger langt ude, men til gengæld på en af de smukkeste. Det fik vi bekræftet af beskæftigelsesministeren sidste år, da hun meget interesseret kom for at besøge skolen og tale med vore elever.

Skolen startede med landbrug og har udviklet sig siden. Med gode tilbud, gode lærere og gode forstandere har vi formået at få 50 elever om året bragt på rette spor med hensyn til en ungdomsuddannelse. Vi har givet dem troen på en uddannelse og en læreplads. 

P.t. ser vi mange unge på kontanthjælp i Vesthimmerland. Her kan hjælp og rådgivning fra produktionsskolen være en god vej for disse unge til at komme ind på arbejdsmarkedet, selvom de måske er bogligt svage.

Vi er meget afhængige af virksomhederne her i området til lære- og praktikpladser for de unge. Heldigvis møder vi en stor velvilje. Det er vi meget glade for. 

Efter lidt musikalsk underholdning og fællessang ved Samuel Frederiksen, blev der serveret en let frokost, inden alle interesserede gæster til jubilæet og potentielle nye elever, kunne få sig et indblik i skolens tilbud og værksteder, hvor elever og lærere bød indenfor.   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: