Om igen, Morten Mejdahl

Af: Svend Jørgensen, Byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Vesthimmerlands Kommune

Morten Mejdahl, byrådsmedlem for Venstre, har i flere aviser kommenteret mit indlæg med overskriften ”Konservative vil indfri gæld for at kunne nedsætte skatten”, og han stiller spørgsmål ved mine beregninger. 

Det er jo ikke hver dag, man i avisen bliver korrekset af et mangeårigt og erfarent byrådsmedlem, som naturligvis burde have stort kendskab til den kommunale budgettering, men det er altså sket for mig nu. 

Jeg må desværre sige til Morten Mejdahl, at enten har han ikke læst vores budgetforslag, eller også vil han ikke forstå det. Hvad der er værst, ved jeg ikke , men begge dele går ud over kommunens borgere med små og mellem indkomster. De ville nemlig få 5,5 mio. kr. mere mellem hænderne om året til forbrug ved vores forslag om en nedsættelse af skatten på 0,1% point , vel at mærke uden at det stort set koster kommunen noget. 

Af det beløb, som kommunen mister i skatteindtægt, betaler Staten nemlig halvdelen. Den anden halvdel kommer fra den besparelse, som kommunen får ved at indfri nogle kortfristede lån. Besparelsen er på 1,1 mio. kr. i 2019 og 2,1 mio. kr. i 2020 og kommende år. 

Det regnestykke holder stadig, også selv om Morten Mejdahl tilsyneladende ikke forstår det. Regnestykket bliver faktisk bedre med Morten Mejdahls oplysning om, at kommunen ville spare 191.000 kr. om året i negativ rente på bankkontoen. 

Så, Morten, om igen. 

Dit regnestykke holder ikke, og jeg synes, at du skal læse vores budgetforslag af 4. oktober, især på side 2.  

Jeg vil gerne tilbyde at forklare forslaget, hvis du ønsker det. 

Så den konservative gruppes forslag gælder stadig: ”Nedsæt skatten med 0,1% point fra og med 2019, indfri nogle kortfristede lån på i alt 16 mio. kr. i 2019 og 2020, og skatteyderne i Vesthimmerlands Kommune vil i budgetperioden 2019-2022 få 22 mio. kr. mere mellem hænderne til forbrug, uden at det stort set koster kommunen noget” 

Efter den konservatives gruppes opfattelse er dette udtryk for sund fornuft og til gavn for kommunens borgere. 

Jeg håber, at Venstre og Morten Mejdahl til næste års budgetforhandlinger vil bakke op om vores forslag , men det kræver naturligvis, at de har læst det.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: