Officiel indvielse i Palliativ Afdeling

Idag kl. 14.00 klipper Regionsrådsformand Ulla Astman snoren til den nye palliative afdeling i Sygehus Himmerland i Farsø. Det er en dag, sygehuset har set frem til i længe.

Sådan er stuerne på Pallitiv afdeling indrettet, således at de minder så lidt som muligt om en hospitalsstue.

Dette er fællesstuen, hvor patienter og pårørende kan mødes

Den 1. marts flyttede de første patienter ind i den nye Palliativ Afdeling i Sygehus Himmerland i Farsø, og nu er det tid til at markere afdelingens start ved en officiel indvielse. Det sker i dag torsdag kl. 14.00, hvor Regionsrådsformand Ulla Astman vil klippe snoren til den nye afdeling.

Afdeling i rolige og dejlige omgivelser
Palliativ Afdeling holdt åbent hus den 21. februar, hvor alle interesserede kunne se den nye afdeling, inden patienterne flyttede ind. Men nu er alle de indledende øvelser ovre, og det er tid til at få afdelingen i gang, hvilket medarbejderne i afdelingen glæder sig meget til:

– Vi har forberedt os i længe, og vi glæder os rigtig meget til, at afdelingen for alvor kommer op at køre, så vi kan være med til at øge livskvaliteten for alle vores patienter i nogle rolige og dejlige omgivelser, fortæller afdelingssygeplejerske Lisa Nørgaard Lauritsen.

Afdelingen er placeret i en selvstændig bygning, og der er gjort rigtig meget ud af indretningen, så patienter og pårørende kan føle sig godt tilpas i afdelingen. Derfor har afdelingen forsøgt at skabe en hjemlig stemning med farverige malerier, vaser, puder m.m. på sengestuerne samt indrettet en hyggelig fællesstue og et inspirerende legerum til børnene.

FAKTA:
Om Palliativ Afdeling

Palliativ Afdeling består af 8 stationære senge og 2 ambulante. Afdelingen er bygget tværfagligt op, hvilket betyder, at der udover en palliationslæge og plejepersonalet også er tilknyttet fysioterapeuter, en ergoterapeut, socialrådgiver, diætist og præst til afdelingen.

Om Palliation
Palliation handler om den professionelle indsats, der bliver gjort for at forebygge og lindre lidelse for uhelbredeligt syge og deres pårørende.

Palliativt team i Sygehus Himmerland
I tilknytning til Palliativ Afdeling er der blevet etableret et Palliativt Team, som kører ud til patienter i hele Himmerland. Udover sygeplejersker, som i dag varetager den udgående funktion, bliver teamet udbygget med læge, fysioterapeut og socialrådgiver.

 

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: