test

Nytårskoncert i smuk musikalsk palette

FARSØ: Der var tæt på fuldt hus, da musiker og entertainer Sigurd Barrett med stor dynamik og charme, lørdag aften, indtog Dronning Ingrid Hallerne sammen med Aalborg Symfoniorkester, for at stå for årets nytårskoncert.

Sigurd og Winnie Merete Barrett i iørefaldende duet

Fremførelse af “The Typewriter”

Dronning Ingrid Hallerne klingede af vellyd

Koncertens 1. afdeling bestod hovedsagligt af de klassiske numre og arier, som hører sig en nytårskoncert til. Med sig havde Sigurd Barrett, sin kone, operasangerinden Winnie Merete Barrett, der koncerten igennem viste sin vidtfavnende stemme, der spænder over alt fra opera, operette- og musicalsange til koncertens slutnummer ”I skovens dybe stille ro” sunget smukt, klangfuldt og uanstrengt

Ligeså alsidig var Sigurd Barrett selv fra Tjakowski’s klaverkoncert til Hymn to freedom af Oscar Peterson.     

At både Sigurd Barrett og frue forstod at gøre sig dus med publikummet i Farsø, kom til udtryk med Sigurd Barretts små indfletninger af Farsø i sine sangnumre – og ikke mindst et par kendte Farsø’ske telefonnumre, som han påstod ville hænge ved, da han jo kan noget med tal – og ikke musik, som man jo ellers vil påstå.

Også Winnie Merete Barrett kunne fortælle om sit forhold til Farsø. – Jeg har tilbragt mange af mine barndomssomre hos min mormor på Rugskellet.

At Sigurd Barrett forstår at optræde og imponere sit publikum anskueliggjorde han med fremførelsen af dagens aktuelle sang. Med fem så forskellige stikord fra publikum, som sne, politi, Langballe, madpakker og håndbold sammensatte han rent improvisorisk en ny og sammenhængende sangtekst mens den blev fremført.

Entertaineren dukkede og frem som den russsiske koncertpianist Sigurduwich og i nummeret The Typewriter, hvor han sammen med Mogens Dyrberg slog skrivetasterne an med præcision.

Alt i alt var der tale om en Nytårskoncert i en smuk musikalsk palette indenfor mange genrer. Kort sagt en hel vidunderlig oplevelse.             

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: