test

Nyt cykelløb næste år med opløb i Farsø

FARSØ: Næste år står cykelholdet Team Concordia Forsikring, der som bekendt har vesthimmerlandske rødder, klar med et nyt cykelløb med UCI-status og med opløb i Farsø.

Såvel i Danmark som i udlandet er der i løbet af de seneste år blevet markant færre internationale cykelløb med UCI-status. Den finansielle krise har ramt cykelsporten meget hårdt, og derfor er en lang række planlagte løb også blevet aflyst.

I 2010 er der faktisk kun 2 danske løb tilbage på UCI’s kalender – nemlig Post Danmark Rundt og Grand Prix Herning (En forårsdag på heden).

Bestyrelsen bag ”Team Concordia Forsikring – Himmerland” har derfor taget udfordringen op, og har i samarbejde med nogle af de garvede kræfter fra Hobro CK meldt et nyt dansk løb ind til UCI, med henblik på at blive optaget på UCI’s officielle kalender i 2011 som et kategori 2.1 løb.

”Himmerland Rundt” bliver navnet på det nye UCI-løb, som man har anmodet om at få lov til at afvikle den  24. april 2011, som er dagen efter Grand Prix Herning. Herved håber man på at opnå en synergieffekt for begge løb, da det formentlig vil blive lettere at tiltrække udenlandske hold.

Direktør Karl William Carlsen fra Team Concordia Forsikring – Himmerland udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af projektet: ”Sidste år afviklede vi med stor succes vores første gadeløb i Aars, som vi afvikler igen i år d. 11. august. Derudover har vi afviklet et supergodt gadeløb i Odense. Senere i august skal vi derudover arrangere et stort motionsløb i Himmerland i samarbejde med Andelskassen samt et par lokale motionsklubber.

– Derfor tænkte vi på, at det også kunne være spændende at arrangere et internationalt cykelløb med deltagelse af en lang række internationale hold. Vi har allieret os med nogle særdeles gode og erfarne kræfter i Hobro CK med Niels Sørensen i spidsen. Hobro CK har netop afviklet et fantastisk flot DM med en lang række nye tiltag. Vi håber derfor på, at vores samlede erfaringer kan sikre et godt cykelløb her i Himmerland. Det vil kræve, at en lang række sponsorer vil bakke os op, men vi har allerede fået en hel del positive tilkendegivelser, hvorfor vi godt tør kaste os ud i dette store projekt!”

Manager Mogens Kristensen glæder sig også til det nye løb: – Det bliver helt fantastisk at kunne vise holdet frem i stærkeste opstilling her på vores hjemmebane i Himmerland i skarp konkurrence med de øvrige danske teams, samt en lang række udenlandske teams.

Naturligvis håber vi på, at rigtig mange himmerlændinge vil møde op og støtte vores hold. Da løbet bliver afviklet i forbindelse med Påsken, håber vi også på, at en masse turister vil møde op og følge løbet, der i 2011-udgaven vil få opløb i Farsø. Det forventes afsluttet ved at feltet kører gennem Farsø by, hvorefter der vil blive lavet en rute – formentlig på 7-10 km i Farsøs omegn, som skal køres tre gange. Alle tre gange vil Farsø by blive passeret.

Forinden skal feltet ud på en lang tur rundt i hele Himmerland med passage af en række bakker, der ofte er blevet benyttet i forbindelse med Post Danmark Rundt.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: