Nyt ambitiøst byggeprojekt tager nu form

GATTEN: Himmerland Golf og Country Club vil 2011 bevæge sig ind i en helt ny liga, når man taler om ressorts. Inden længe, når licitationer og høringer er afsluttet, påbegyndes nemlig det projekt, der i fremtiden skal skabe rammen for utallige feriegæster og golfspillere.

Det ”nye” golfcenter kommer til at indeholde: Konferencefaciliteter, administrationsbygning, eksklusiv Proshop, Spa- og Wellnesscenter, Fitnesscenter, Badeland med forskellige aktiviter, Nyt bowlingcenter – hvilket betyder det eksisterende bowlingcenter på Gatten Møllevej nedlægges, aktivitetscenter med bl.a. golfsimulator, VIP tagterrasse ud mod 18, New Course og nye opholdsarealer med atmosfærefyldte miljøer.

Gennem det seneste års tid har Himmerland Golf og Country Club arbejdet intenst på at få ønsket om et nyt golfcenter til at blive virkelighed.

Intensionen er at få bygget et komplet golfcenter, hvor der samtidig er tænkt på de øvrige faciliteter, der kan komplementere golfsporten på bedste vis, og som samtidig gør oplevelsen total, når man som gæst kommer til Himmerland Golf og Country Club.

De seneste måneder har det været detaljer i det 6000 m2 store byggeri, der har været fokus på, og byggeprojektet er da også blevet et par måneder forsinket og er nu afhængig af vinterens vejrforhold.        

Himmerland Golf og Country Club har haft arkitektfirmaet AK 83 og Ingeniørfirmaet Korsbæk & Partnere med på sidelinjen, der har fået streger på de ønsker og forventninger som golfcentret har med udvidelsen. Det vigtigste er at få skabt en helhed, der hænger godt sammen og hvor alle faciliteter er centreret omkring hovedcentret.

Overordnet vil byggeriet blive af sådan en karakter, at Himmerland Golf og Country Club har valgt en løsning, hvor hele den nuværende hovedbygning rives ned og det eneste der bevares er hoteldelen, restaurantdelen og den forholdsvis nye glasarkade.

Som det kan ses på oversigtsbilledet, bygges der nye bygninger, der får hele centret til at hænge sammen, så der både er tænkt på individuelle gæster og på større arrangementer af forskellig karakter. 

Centrets nye faciliteter er vurderet til at kunne trække 50.000 flere gæster til om året i forhold til i dag. Himmerland Golf & Country Club har gennem en årrække været nordens største golfresort med besøg af 30-35.000 green fee-spillere hvert år. Banerne blev anlagt for mere end 30 år siden, men er løbende blevet udvidet og tilpasset golfspillets udvikling

Det nye byggeri forventes at tage et år fra det påbegyndes.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: