Nye motorcykler, gamle biler og masser af solskin

HVALPSUND: Skærtorsdag vrimlede det med motorcykler og gamle biler på havnepladsen i Hvalpsund. Og i år i et antal som ikke tidligere er set. Det skyldtes naturligvis det fantastiske vejr og at påsken i år falder forholdsvis sent.

Jan Thomsen, formand for Farsø MC gi`r blomster til Tine Løvborg, indehaver af Hvalpsund Færgekiosk.

På rad og række stod de parkeret på havnepladsen i Hvalpsund, over 400 motorcykler af alle mærker, årgange, farver og udstyr. Ens for næsten alle, – top polerede og skinnende i solskinnet – måske derfor at motorcykelfolket har hang til solbriller.

Hvad de andre har i maskulinstyrke, udseende og hestekræfter, har den denne lille røde sag i charme. Ejeren havde dog beskedent nok fundet det formålstjenligt at parkere den sammen med veteranbilerne.

Det er bl.a. medlemmer fra Farsø MC der år efter år sætter hinanden stævne til sæsonstart i motorcykelklubben på Fredbjergvej, hvorefter de tager en tur rundt i det vesthimmerlandske landskab med Hvalpsund som mellemstation og mødested for endnu flere motorcykler.

I år faldt påsken sent, så de fleste motorcykel ejere havde nok tyvstartet sæsonen, men til trods herfor, forlod 219 motorcykler med passagerer Farsø MC.

Havnepladsen fyldt med 400 motorcykler
Da de i en lang – endog meget lang kolonne, kørte ind på havnepladsen i Hvalsund opstod der trængsel. I forvejen havde mange andre motorcykel ejere fået den samme ide og havde taget turen til Hvalpsund, så alt i alt var der omkring 400 motorcykler på havnepladsen da der var mest fyldt op.

Indehaveren af Hvalpsund Færgekiosk, Tine Løvborg havde det store smil fremme, der var meget lange køer ved de to luger i pølseboden og der blev langet pølser, drikkevarer og is ud i store mængder.

En hilsen til kioskejeren
Formanden for Farsø MC, Jan Thomsen, havde som sædvanlig en buket blomster med til kioskindehaveren, en tradition der nu har varet i årevis. Nåede man ikke pølserne, eller rakte tålmodigheden ikke, kunne medlemmerne dog glæde sig til senere på dagen, hvor der i klubhuset i Farsø var arrangeret fest med karrysuppe og dansk bøf på menuen.

50 veteranbiler stødte til
Men motorcyklisterne var ikke de eneste der mødtes denne dag i Hvalpsund. Også mere end 50 veteranbiler havde taget opstilling på plænen bag legepladsen. Også her var der krom og lak, der skinnede om kap med solen, hvad enten det var smarte sportsvogne, amerikanske flydere eller almindelige hverdagsbiler fra dengang morfar var ung. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: