Ny udstilling pryder gangene på Farsø sygehus

FARSØ: En ny udstilling har netop taget plads på gangene på Farsø sygehus. Den er med smykker af Dorte Christiansen og malerier af Jane Mikilajewicz.

Dette maleri er af Jane Mikilajewicz og kan for øjeblikket ses på Farsø sygehus sammen med en række af hendes andre værker og smykkekunst af Dorte Christiansen.

Billedkunstner Jane Mikolajewicz er født i Aalborg, og har været rundt i verden for at samle inspiration til sine værker. I dag er hendes bosted og base i Vendsyssel, nemlig på ”Galleri Munken” i Lønstrup.

Jane Mikolajewicz startede som ung bladtegner med billedkunsten som en væsentlig del af livet. Hun har studeret på Herning Billedskole hos malerne Knud E. Skou og Knud Laursen og senere på Århus Kunstakademi hos Max Parylewiecz, Lis Walter og Inge-Lise Ravn.  I 1997 flyttede Jane Mikolajewicz til Vendsyssel sammen med sin mand, og har siden arbejdet med Galleri Munken i Lønstrup, kunstpædagogiske projekter, kurser og meget andet. Hun har udført mange udsmykningsopgaver, og hun har samtidig en stor udstillings aktivitet i både ind- og udland.     

Det ville være for enkelt at kalde Jane Mikolajewicz for ekspressiv maler, for hendes maleri indeholder også meget andet, fordi maleriet bevæger sig frit over det figurative og det fabulerende abstrakte. Erik Madsen har i Kunstavisen skrevet om Jane: – Jane Mikolajewicz´s pensler flyver med en fortællende nærhed hen over de store lærreder med kraft i de lyse farver. Jane får fortalt en lang historie om livet i det fjerne østen og alle de andre steder, hun har rejst, for at kunne fortælle os gennem blyant, farve, pensel og kul om de store oplevelser, der venter ude i den store verden.

Det er Kunstforeningen på Sygehus Himmerland i Farsø, der fået aftalerne i stand med Dorte Christiansen og Jane Mikilajewicz, der altså udstiller her i januar og februar måned. 

Aftaler med kommende udstillere for 1. halvår af 2011 er også på plads. Der er lavet aftale med Knud Stausgaard (maleri), Anette Skærbæk (bronze), Galleri Fryd v/Preben Frydkjær (maleri) og Jonna Stenvad (maleri).

Kunstforeningen for personalet på Sygehus Himmerland i Farsø, har en bestyrelse på 7 personer, der er valgt på generalforsamling. De 7 personer er ansatte jævnt fordelt fra sygehusets afdelinger. Kunstforeningens arbejde består i at fremme udsmykningen på Farsø sygehus, tage kontakt til udstillere og hjælpe med ophængning/nedtagning. For foreningens medlemskontingenter indkøbes der kunst, der bortloddes til medlemmerne på den årlige generalforsamling. En del af denne kunst findes frem igen, når der hvert år i april måned sammenstilles en udstilling på sygehuset af kunstforeningens medlemmer selv.   

Ud over udstillingerne på gangene på Farsø sygehus bliver der hvert år afholdt en kunstudflugt og et foredrag i forbindelse med foreningens generalforsamling.

Det er kunstforeningens erfaring, at udsmykningen på de ellers triste hvide vægge, ud over personalet selv, også glæder patienter, pårørende og andre med interesse for kunst.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: